Vlindertuin Berkenhof

bVision Photography

Als je dan toch in Zeeland bent moet je eens naar de vlindertuin Berkenhof gaan, of zoals het nu verkocht wordt, Berkenhof’s Tropical Zoo, werd me gezegd. Zo gezegd, zo gedaan. Nu ligt die in het plaatsje Kwadendamme, in the middle of nowhere dus. Maar goed, Mio wist de weg en het was onze laatste dag in Zeeland dus… Ach, het viel ons tegen en we zijn misschien wel te veel verwend. De bejaarde dame aan de kassa zei dat we de hele dag in en uit konden lopen tussen de tuin en het restaurant, maar dat was echt niet nodig. We zijn op anderhalf uur twee keer rond geweest, hebben ons overal langer opgehouden dan noodzakelijk. Heb er wat foto’s gemaakt, waarvan een gedeelte mislukt waren omdat de spiegel beslagen was. Maar langer hou je het er echt niet uit. Het ziet er wel aardig uit, er zijn ook vlinders en andere dieren. Wel mooi zijn de afzonderlijk tropisch ingerichte terrariums waarvan de foto’s een beeld geven. de diertjes op de bovenste foto waren net geboren en een uurtje oud. de wandelende tak op de onderste foto was echt groot. Alleen is het daar zó klein dat je het echt niet de naam Tropical Zoo mag geven….. De reis niet waard, maar als je in de buurt bent en het stormt en regent, dan kun je daar best wel een uurtje zoet brengen, maar een aanrader nee. Als je dan toch wat wil zien en ervoor wil reizen ga dan naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest.

bVision Photography

19 Comments

 1. Beetje enge dieren zal ik maar zeggen. Met deze soorten heb ik dan ook niets.

 2. Ha Sjoerd,

  Begrijp wat je bedoeld, leuk om te zien, maar ik kan daar ook geen dag atractie van maken, sta zo weer buiten. oma

 3. Het kan bijna geen toeval zijn dat deze attracties te vinden zijn plaatsen als Luttelgeest en Kwadendamme….

 4. Ben er begin van’t jaar (eind februari) ook geweest, inderdaad zeker niet de geschikte moment, er was slechts 1 vlindersoort aanwezig (de uilenvlinder) en that’s it ! Groot is het er ook niet, dus je bent al gauw rond en in de tuin was in februari al helemaal niks te beleven;;; Het cafetaria was nog best van al !

 5. Was er vorig jaar ook. Is inderdaad vrij klein en heel warm (zoals ik me meteen kan herinneren). Moest ook lang wachten voordat mijn lens mee wilde werken.
  Zoals je zegt… anderhalf uur en je hebt het wel gezien. Je hebt toch ook nog wel wat vlinders kunnen fotograferen? 🙂

 6. Bedankt voor de tip. Ik kom er elk jaar langs en elke keer zeggen we, als het slecht weer is.. Maar voor een uurtje pfffff. Dan gan ik wel op visite daar in de buurt.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Die orchideeeëntuin, daar is mijn moeder vorig jaar nog heen geweest met de bejaardenclub. De dames hebben genoten! Hoe klein ook, toch heeft het wel wat dat je gewoon in Nederland zulke dieren levend en wel kunt zien.

 8. Ja maar daar noem je natuurlijk ook wat… 🙂
  Luttelgeest is natuurlijk ook echt geweldig!
  Tsja zeeland.. Ik ben er al echt te lang niet meer geweest en zal er vast voorlopig niet komen. 🙁

 9. Nou dan ga ik naar Luttelgeest…Agnès

 10. Ja, de een staat bij elk vlindertje stil en de ander gelooft het allemaal wel.
  Op zich vind ik Zeeland wel prima, en vlinders ook.

 11. Jammer, Sjoerd. Mijn ervaring is trouwens dat een vlindertuin bij bewolkt en donker weer toch al niet echt top is, omdat veel vlinders dan toch op hun verstopplekjes blijven zitten.

 12. Dat is een grandioze tip Sjoerd !

 13. Ik ben er ooit eens geweest met de kleinkinderen. Mij viel het ook een beetje tegen hoor en het is zeker niet groot. Voor kinderen wel erg leuk natuurlijk 😉

 14. Soms valt het mee, soms valt het tegen… ik wil ooit nog wel eens ECHT vlinders fotograferen, in tropische tuinen… maar geduld moet je dan wel hebben… en niet te veel medebezoekers

 15. Tja, een dierentuin is een dierentuin:-)

 16. we zijn weer enkele nuttige tips rijker.
  thx.

 17. Die mensen daar doen hun best natuurlijk. Ik zal maar niet doorgeven dat je hier zulke antireclame maakt.

 18. In Maleisië heb ik zo’n wandelende tak ooit op mijn handen gehad. Onwerkelijk is dat, zo’n groot insect.
   

 19. Dan ga ik het maar niet zoeken.
  Voor een uurtje mooi is het wel een heel eind.
  Fijne dinsdag.

Geef een reactie