De kolibri vlinder

bVision Photography

Afgelopen donderdag was ik even bij mijn vriend Humberto om bij te praten over alle bouwperikelen. Mijn vrouw A. had ik net geparkeerd in de Lucas kliniek waar ze een collegaatje ging bezoeken en daarnaast geconfronteerd werd met een van de gewonden van de Hoensbroekse zwaardvechter. En toen ik net weg was bij mijn vriend spotte hij een vlinder bij een van de vlinderstruiken bij hem achterom. De eer van de foto’s ligt dus bij Humberto en helaas niet bij mij. De vlinder staat bekend als kolibrievlinder (Macroglossum stellatarum) omdat hij op dezelfde manier zijn voedsel verzamelt als het bekende vogeltje. Hij is niet echt zeldzaam, maar wordt weinig in beeld gebracht. Toch komt hij bijna overal op de wereld voor. Hij doet de naam van de vlinderstruik(Buddleja davidii) eer aan. De foto’s zijn tegen de avond gemaakt, het begon net duister te worden…

bVision Photography

21 Comments

 1. Mooi zeg, ik had nog nooit van het beestje gehoord

 2. Hij is echt ram enggg…:S

 3. Ha Sjoerd,

  Dat is een hele vreemde gewaarwoording als je een slachtoffer van de Hoensbroekse zwaardvechter in het ziekenhuis tegen komt.
  De vlinderstruik bloeit hier nog niet, maar hoop ook de kolibrievlinder eens levend de kunnen zien, prachtig beestje. oma

 4. Mooi dat het je gelukt is hem in beeld te brengen.
  Off topic, ja onkruid mag inderdaad weleeens weg maar schiet de gronfd uit en gemeente doet er niets aan hahah.

 5. Geweldig dat jullie di er zo mooi op gekregen hebben. Prachtig!

 6. Jeetje, wat een bijzondere foto!
  ik zal de vlinderstruik hier in de tuin ns goed in de gaten houden deze zomer (al vermoed ik dat deze straat te smal is, en andere vlinders dan koolwitjes hier niet snel zullen voorkomen :-})

 7. Nou dat heeft Humberto scherp opgenomen. Wij hadden zulke kolibri’s ook bij het vorige huis, het ene jaar wel en het andere niet. Hier heb ik er nog geen gezien maar er staat dan ook nog geen vlinderstruik.

 8. Dat zijn knappe foto’s van Humberto’s hand.
  Ik heb de kolibrivlinder in Frankrijk wel vrij vaak gezien, maar hier helaas nog nooit.

 9. Zeldzaam of niet, het is altijd leuk een vlinder te zien!
  Vind ik.

 10. Je zou maar een hele zwerm van die prachtige wezentjes in je buik hebben.

 11. Ze zijn soms ook net weg als je wilt klikken. Je maat heeft geluk gehad.

 12. Complimenten op zijn plaats hier hoor!

 13. Dat is een hele mooie…!!
  Fijne zondag.

 14. Onze vlinderstruik is nog lang niet zo ver.

 15. Wat een beauty. Mijn complimenten hoor. Geef die maar even door.

  Love As Always
  Di Mario

 16. Mijn komplimenten. Jij mag blijven!

 17. heb jij (of je vriend – of ja beiden) geluk dat die vlinder er op het juiste moment was.

 18. weinig in beeld gebracht ?
  Dit is in ieder geval goed gelukt !
  fijne avond nog !!

 19. Heel erg mooi gelukt!
  Apart om te zien, ik kende deze vlinder dus echt niet. 🙂
  De volgende keer met jouw naam?

 20. Wauw, wat waanzinnig mooi! Met de nadruk op mooi…complimenten voor vriend Humberto! En een bezoekje aan een ziekenhuis is vaak wat confronterend. Fijne zondag!

Geef een reactie