De kolibri vlinder
De kolibri vlinder

De kolibri vlinder

bVision Photography

Afgelopen donderdag was ik even bij mijn vriend Humberto om bij te praten over alle bouwperikelen. Mijn vrouw A. had ik net geparkeerd in de Lucas kliniek waar ze een collegaatje ging bezoeken en daarnaast geconfronteerd werd met een van de gewonden van de Hoensbroekse zwaardvechter. En toen ik net weg was bij mijn vriend spotte hij een vlinder bij een van de vlinderstruiken bij hem achterom. De eer van de foto’s ligt dus bij Humberto en helaas niet bij mij. De vlinder staat bekend als kolibrievlinder (Macroglossum stellatarum) omdat hij op dezelfde manier zijn voedsel verzamelt als het bekende vogeltje. Hij is niet echt zeldzaam, maar wordt weinig in beeld gebracht. Toch komt hij bijna overal op de wereld voor. Hij doet de naam van de vlinderstruik(Buddleja davidii) eer aan. De foto’s zijn tegen de avond gemaakt, het begon net duister te worden…

bVision Photography

21 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Dat is een hele vreemde gewaarwoording als je een slachtoffer van de Hoensbroekse zwaardvechter in het ziekenhuis tegen komt.
  De vlinderstruik bloeit hier nog niet, maar hoop ook de kolibrievlinder eens levend de kunnen zien, prachtig beestje. oma

 2. Jeetje, wat een bijzondere foto!
  ik zal de vlinderstruik hier in de tuin ns goed in de gaten houden deze zomer (al vermoed ik dat deze straat te smal is, en andere vlinders dan koolwitjes hier niet snel zullen voorkomen :-})

 3. Nou dat heeft Humberto scherp opgenomen. Wij hadden zulke kolibri’s ook bij het vorige huis, het ene jaar wel en het andere niet. Hier heb ik er nog geen gezien maar er staat dan ook nog geen vlinderstruik.

 4. Terrebel

  Wauw, wat waanzinnig mooi! Met de nadruk op mooi…complimenten voor vriend Humberto! En een bezoekje aan een ziekenhuis is vaak wat confronterend. Fijne zondag!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.