Toeval… die vlinder

bVision Photography

Gisteren waren we met de fotoclub op reis. Het doel was Doel, bij Antwerpen, maar dat verhaal laat ik geheel over aan mijn co-blogger Frank. Anders maai ik hem zijn ideeën voor komende woensdag voor de voeten weg. Bijna op het einde van de rondgang, vlak voordat we Doel 5 bereikte kwamen we aan bij een hele mooie vlinderstruik. Moest ik in het blogje van gisteren alle eer laten aan mijn vriend Humberto. Vandaag eis ik hem zelf op met foto’s van dezelfde soort vlinder.

bVision Photography

De kolibri vlinder (Macroglossum stellatarum). Dat het een rap beestje is ziet u aan de onscherpte van de vleugels. maar voor de rest is het een mooie vlinder, Goed behaard op de achterzijde. Het is overigens een overdag vliegende nachtvlinder. En dat heb ik niet eens zelf verzonnen. Gisteravond nog even naar het veld geweest en onszelf wat werk gegeven. Bij het discuswerpen was ik iets te enthousiast met het vasthouden van het vliegtuig, dat worden weer wat uurtjes plakken. De neus van het toestel is wat geschonden, en wie zijn neus schendt, u weet wel. In dat opzicht ben ik af en toe een echte Ollie.

bVision Photography

20 Comments

 1. Die staat er echt netjes op. Ik had ze dus al gezien.

 2. O ik zag deze ook in Kroatie maar ze zijn zoooooo hyperkinetisch dat t me niet gelukt is ze te fotograferen… ben n tikkeltje jaloers nu…

 3. Ook schitterende foto’s

 4. Ik heb die vlinders ook in mijne tuin reeds kunnen bewonderen, maar om ze dan op foto vast te leggen, is nog een ander paar mouwen. Mooi gedaan.

 5. Enorm mooie foto’s… fantastisch dat zulke beelden vast zijn te leggen, om eindeloos van te genieten.

 6. damn wat mooi, die heb ik nog nooit voor de camera gehad, ben jaloers……………………….
  😉

 7. mooie kiekjes Sjoerd

 8. Zien er helemaal perfectt uit en pas nu eens op met dat vliegtuig zo zien we hem nooit meer vliegen.

 9. De vlinder is mooi, maar ik vind die blauwe kleur ook schitterend. Het is precies de blauwe kleur waar ik zo van houd.

 10. Zover is onze vlinder struik nog niet. Het is ook een witte.

 11. Wat een prachtig toeval… die vlinder. Niet de Ollie.

 12. Het blijft een toppertje om te zien.

  Love As Always
  Di Mario

 13. Gewoonweg adembenemend Sjoerd , nog nooit dit zo gezien ! Wist zelfs niet dat een colibrivlinder bestond ! Machtig !

 14. Hai Sjoerd,

  ja… Doel… daar heb ik wel eens over gelezen.
  Staat het dorp er nog steeds?
  Wat leuk, dat je op een soort van fotoclub zit en dat je dan samen er op uit trekt.
  Lijkt me heel inspirerend.
  Deze foto’s zijn in ieder geval: geslaagd!!

  Groet van Marlou

  .

 15. Iedereen maakt wel Ollies af en toe, dat geeft niks.
  Deze foto’s zijn weer prachtig, complimenten.

 16. Een echte Ollie, die is er toch maar eentje?

 17. Echte Ollies maken de wereld een stuk vrolijker.

 18. Mooi…!!
  Alle complimenten zijn voor jou.
  Fijne dag vandaag.

 19. Wow…wat een schitterende foto’s!!!
  Daar moet je wel een prima cameraatje voor hebben, mooi zeg!

  Kwam je even bedanken voor je trouwe bezoekjes.

  En natuurlijk een fijne week wensen!
  Liefs

Geef een reactie