Messerschmitt

In de tweede wereldoorlog waren de Messerschmitt’s geduchte vliegtuigen waar de geallieerden het moeilijk mee hadden. Daarom werd het de fabriek niet toegestaan om na de beëindiging hiervan nog langer vliegtuigen te maken. Maar wat doe je dan als fabriek, juist, je gaat van de onderdelen auto’s maken. In 1953 werd de auto in Regensburg gepresenteerd, ontworpen door Fritz Fend, een voormalige luftwaffe officier. Ik kwam op internet de onderstaande foto tegen die gemaakt is op 2 mei 1953, mijn geboortedag. Volgens de beschrijving is de foto in Kerkrade gemaakt, niet zover hier vandaan. Deze mag dan ook zeker in mijn virtuele garage niet ontbreken. De KR175 had een 175cc-motor waarmee een snelheid van 90 km/h behaald kon worden.

bVision Photography

19 Comments

 1. Dit soort contrapties vallen bij mij meer in de groep driewielscooters dan bij de auto’s.

  • Nu ik er beter naar kijk is het me duidelijk dat er geen motor in zit. Kijk maar naar de pose van de vrouw. Wilma is gewoon bezig in een trapschelter. 🙂

 2. Mooi, en dat ziet er toch beter uit dan die fietsbakken van tegenwoordig, met een paar kinders er in.
  Fijn weekend.

 3. Dit vind ik wel iets voor mij… Kan ik hem overnemen 😉

  Love As always
  Di Mario

 4. Wat een kek karretje, nooit eerder gezien…

 5. 90 km/h, harder hoeven we eigenlijk niet.

 6. Mooi staaltje jeugdsentiment. 🙂

 7. Best bijzondere dingen komen er voorbij in jouw virtuele garage. Een mooi stukje geschiedenis.
  Prettig weekend!

 8. ja, mooie datum dan, en leuk plaatje ook.
  Toch zou ik het ook wel eens rijdend willen zien.

 9. Eigenaardig karretje, beetje onpraktische deur ook 🙂

 10. Nou zolang ze dan maar niet met 90/u met dat vehikeltje ergens tegenaanknalde met twee bloedjes van kinderen achterin.

 11. Dan ben ik maar een klein beetje ouder 😉

 12. Ik herinner me ze nog wel, zelfs in Amsterdam zag je ze.

 13. Geinig autootje 😀

 14. Ja, er komt een herinnering boven. Ik zie nog een man en een vrouw uitstappen. Vriendinnetje en ik kregen de slappe lach. Man boos, “deksel” van de auto viel, man nog bozer en wij nog harder lachen in de trant van Ha ha hij kreeg de deksel op zijn neus

 15. Wat een prachtig wagentje! Mogen ze van mij meteen weer in productie nemen (en dan hoeft ie echt geen 90 Km/h te gaan, scottersnelheid mag ook :))

 16. Een auto die bij ons op de lachspieren werkt. Leuk dat je er aandacht aan besteed.
  O.T. Nu staat bij ons ook een boot op onze fotolog. Alleen was de zee rustiger.

 17. Dat is een heel leuk wagentje

Geef een reactie