Messerschmitt
Messerschmitt

Messerschmitt

In de tweede wereldoorlog waren de Messerschmitt’s geduchte vliegtuigen waar de geallieerden het moeilijk mee hadden. Daarom werd het de fabriek niet toegestaan om na de beëindiging hiervan nog langer vliegtuigen te maken. Maar wat doe je dan als fabriek, juist, je gaat van de onderdelen auto’s maken. In 1953 werd de auto in Regensburg gepresenteerd, ontworpen door Fritz Fend, een voormalige luftwaffe officier. Ik kwam op internet de onderstaande foto tegen die gemaakt is op 2 mei 1953, mijn geboortedag. Volgens de beschrijving is de foto in Kerkrade gemaakt, niet zover hier vandaan. Deze mag dan ook zeker in mijn virtuele garage niet ontbreken. De KR175 had een 175cc-motor waarmee een snelheid van 90 km/h behaald kon worden.

bVision Photography

19 Comments

  1. Ja, er komt een herinnering boven. Ik zie nog een man en een vrouw uitstappen. Vriendinnetje en ik kregen de slappe lach. Man boos, “deksel” van de auto viel, man nog bozer en wij nog harder lachen in de trant van Ha ha hij kreeg de deksel op zijn neus

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.