Cortenstaal en ons balkon
Cortenstaal en ons balkon

Cortenstaal en ons balkon

Ons balkon aan de voorzijde ziet er niet uit. Aan de straatzijde komt langzaam maar zeker het roestend ijzer naar buiten en af en toe vallen er stukje beton af. Veel balkons bij ons in de straat zijn m.i. provisorisch voorzien van een trespa-bekleding en wij wilden iets wat deugdelijker zou zijn. Na lang wikken en wegen en zoeken denken we dat we de oplossing weten. Het beton wordt gereinigd, gecoat en dan voorzien van een laag Corten-staal. Voor degene die daar nog nooit van gehoord hebben: Het is een staalsoort met een hoger gehalte aan koper. Het roest, en dat is nou net de bedoeling, want deze roestlaag vormt een beschermende huid op het metaal. Ofwel het roest daarna niet meer verder. Het wordt momenteel veel gebruikt voor kunstobjecten en op plaatsen waar normaal staal te veel wordt aangetast. Het bekleden hebben we uitbesteed aan de vakman, die volgende maand, na de bouwvak, alles komt inmeten en hopelijk daarna snel plaatsen. Ofwel een kunstproject op het balkon, wat we zelf betalen en goed past bij onze Baskisch rode kozijnen. Op de foto tuinschermen van Corten-staal (geplaatst door de vakman).

bVision Photography

23 Comments

  1. Had helemaal bij de afbeeldingen van een roestige zondag gepast. Roest fascineert.
    OT. Het plaatsen van een filmpje, overigens wel een andere, een nog mooiere versie, is gelukt. Dank voor de hulp

  2. Geweldig spul hè, het gebouw van mijn oude werk had een cortenstaalskelet. Toen het oude gebouw dertig jaar had gestaan werd het gesloopt, alleen het cortenstaal is hergebruikt en is nu op diverse plaatsen goed zichtbaar in het nieuwe gebouw verwerkt.
    Als je er iets mee bekleedt, is er dan niet het risico dat het staal niet wegroest maar het beklede materiaal binnenin wel?

  3. Ja dat zie je meer op het ogenblik, ook in de bouw. Ik ken hier ook wel huizen die zijn bekleed met dat spul, vroeg me altijd al af of dat niet helemaal wegroest maar dat valt dus mee. Combineert erg mooi met groene planten.

  4. Ik had er nog nooit van dat staal gehoord. Maar nu je het noemt wel vaker gezien in kunstobjecten en zo. Meestal zijn het dan ondefinieerbare roestige gevallen op rotondes en in parken. Als er vaak niet bij zou staan wat het voorstelt dan zou ik het classificeren als een berg roest.
     

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.