Cortenstaal en ons balkon

Ons balkon aan de voorzijde ziet er niet uit. Aan de straatzijde komt langzaam maar zeker het roestend ijzer naar buiten en af en toe vallen er stukje beton af. Veel balkons bij ons in de straat zijn m.i. provisorisch voorzien van een trespa-bekleding en wij wilden iets wat deugdelijker zou zijn. Na lang wikken en wegen en zoeken denken we dat we de oplossing weten. Het beton wordt gereinigd, gecoat en dan voorzien van een laag Corten-staal. Voor degene die daar nog nooit van gehoord hebben: Het is een staalsoort met een hoger gehalte aan koper. Het roest, en dat is nou net de bedoeling, want deze roestlaag vormt een beschermende huid op het metaal. Ofwel het roest daarna niet meer verder. Het wordt momenteel veel gebruikt voor kunstobjecten en op plaatsen waar normaal staal te veel wordt aangetast. Het bekleden hebben we uitbesteed aan de vakman, die volgende maand, na de bouwvak, alles komt inmeten en hopelijk daarna snel plaatsen. Ofwel een kunstproject op het balkon, wat we zelf betalen en goed past bij onze Baskisch rode kozijnen. Op de foto tuinschermen van Corten-staal (geplaatst door de vakman).

bVision Photography

23 Comments

 1. Oh, heet dat zo. Ik heb het wel al eerder gezien en vind het mooi. Nu lees ik dat het ook heel praktisch is. Helemaal goed.

 2. het mooi, het geeft zo’n rustig gevoel

 3. Ah daar heb ik laatst iets over gezien op televisie. Ik vind het wel mooi. 🙂

 4. Misschien kun je er subsidie voor aanvragen

  Love As always
  Di Mario

 5. Ziet er ongetwijfeld heel erg mooi uit.
  je moet er niet aan denken dat ineens het balkon naar beneden komt…

 6. Ha Sjoerd,

  Dat zal er straks best mooi uitzien, kunstzinning in de lucht. oma

 7. Zolang de koperdieven het niet weten blijft het goed zitten.

 8. Dus met een roestbak voor de deur zou je daar zo maar een kunstwerk mee hebben waar je ook nog lang goede sier mee kunt maken.

 9. hier staat ook zo’n kunstwerk van roestend staal. Penibel!

 10. Had helemaal bij de afbeeldingen van een roestige zondag gepast. Roest fascineert.
  OT. Het plaatsen van een filmpje, overigens wel een andere, een nog mooiere versie, is gelukt. Dank voor de hulp

 11. van “rust roest” is hier in ieder geval geen sprake.

 12. Lijkt me erg mooi, vooral dat Baskisch Rood.
  Ik denk erover om hier achter ook Baskisch Rood te gaan gebruiken…

  Groet van Marlou

  .

 13. Gelukkig wil elk mens het anders , dat geeft lekker veel variatie!
  Het ziet er al heel mooi uit, en dat zal het vast ook wel gaan worden.

 14. Geweldig spul hè, het gebouw van mijn oude werk had een cortenstaalskelet. Toen het oude gebouw dertig jaar had gestaan werd het gesloopt, alleen het cortenstaal is hergebruikt en is nu op diverse plaatsen goed zichtbaar in het nieuwe gebouw verwerkt.
  Als je er iets mee bekleedt, is er dan niet het risico dat het staal niet wegroest maar het beklede materiaal binnenin wel?

 15. Gedurfd. Dat kan heel mooi worden! Ik heb er prachtige objecten mee gezien.

 16. Dat zal zeker mooi staan!

 17. Ja dat zie je meer op het ogenblik, ook in de bouw. Ik ken hier ook wel huizen die zijn bekleed met dat spul, vroeg me altijd al af of dat niet helemaal wegroest maar dat valt dus mee. Combineert erg mooi met groene planten.

 18. Nog even en je huis is tip top in orde!

 19. Lekker bezig Sjoerd…!!
  Jullie huis wordt een paleisje.
  Succes.

 20. Ik had er nog nooit van dat staal gehoord. Maar nu je het noemt wel vaker gezien in kunstobjecten en zo. Meestal zijn het dan ondefinieerbare roestige gevallen op rotondes en in parken. Als er vaak niet bij zou staan wat het voorstelt dan zou ik het classificeren als een berg roest.
   

 21. Knap hoor Sjoerd , komt echt mooi uit !

Geef een reactie