Ford Sierra RS Cosworth

Ford Sierra RS Cosworth

bVision Photography

Weet u nog wel, van heel lang geleden, toen rallyauto’s nog draken op wielen waren en vuur en rook uitbliezen… Dat was de tijd van de Ford Sierra RS Cosworth. Een echt rallymonster, vierwiel aangedreven en voor die tijd voldoende power om voor echt spektakel te zorgen. Ook de mindere uitvoeringen zijn zelfs nu nog heel gewild en peperduur voor zo’n ouwe bak. Zelf had ik in de tijd een gewone poepkleurige Ford Sierra 1600. Een heerlijke auto, die door een aanrijding met een bus van de firma Jacobs uit Nuth, destijds total loss raakte, met ondergetekende erin. De bus verleende geen voorrang en had mij niet gezien. Maar ondanks alles verdient deze Sierra een plaats in mijn virtuele garage.

bVision Photography

8 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Soms heb je een auto waar je eigenlijk nooit afscheid van wil nemen, hij blijft een plaatsje in de leven houden.
  Zo had ik ooit een 1602, zou hem zo weer willen rijden. oma

  ot, Je kunt voor na de vakantie een verzoek doen, misschien heb ik wel een foutje gemaakt.

 2. frank-103

  Tegenwoordig zijn keurige middenklassers even snel als de racemonsters van 25 jaar terug. En een snelle middenklasser is de superauto’s uit de jaren 80 makkelijk de baas! En dan met airco, navigatiesysteem, stoelverwarming en andere noodzakelijke opties!

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: