Mediamarkt – Refurbished Markt – ik ben toch niet gek…
Mediamarkt – Refurbished Markt – ik ben toch niet gek…

Mediamarkt – Refurbished Markt – ik ben toch niet gek…

Onderstaand bericht haalde vorige week de kranten…
Hij dacht een nieuwe laptop te hebben gekocht bij Mediamarkt, maar het bleek een gecrasht tweedehands exemplaar. Haarlemmer Sven Loomeijer trof allerlei privégegevens aan van Hillegommer Ruud van Schaik. Hij trof onder andere een adreslijst aan, een kopie van Van Schaik’s paspoort, diens huurcontract maar ook foto’s en filmpjes. Hij benaderde Van Schaik en kreeg te horen dat die zomer vorig jaar een laptop had gekocht bij Mediamarkt die binnen een week crashte. Van Schaik bracht hem ter reparatie naar Mediamarkt en kreeg korte tijd later te horen dat het ding niet meer te maken was. De Hillegommer kreeg een nieuwe notebook. Van Schaik ging er vanuit dat zijn gecrashte laptop was vernietigd en was dan ook onaangenaam verrast toen Loomeijer zich bij hem meldde. ,,Volgens mijn rechtsbijstandverzekeraar is dit een bekend verhaal en gebeurt het vaker. Ik zou excuses en een schadevergoeding wel op zijn plaats vinden.’’ Volgens Rob de Jong, bedrijfsleider bij Mediamarkt in Cruquius, had de kapotte laptop terug gemoeten naar de leverancier. ,,Maar hij is op de verkeerde stapel terecht gekomen en weer in de winkel beland. We zijn bereid het met beide heren op te lossen. Maar dan moeten we de laptop wel eerst zien.’’
Zelfs de laagste prijsgarantie geven ze niet eens meer af.

bVision Photography

17 Comments

 1. Heb altijd al m’n twijfels gehad over Mediamarkt, maar dit kan en mag toch absoluut niet, … Goh voortaan let ik nog beter op wanneer ik iets binnenbreng ter reparatie, om t even waar…

 2. Opnieuw een bevestiging van mijn wantrouwen tav de prijzen en het succes van Mediamarkt. Ik heb er nooit in geloofd en kwam er daarom niet. Typisch een bedrijf dat voor de kwantiteit gaat, ten koste van de kwaliteit.

 3. Hier in huis hetzelfde meegemaakt met een pc. Naast contractgegevens van diverse instantie ook i.d. porno op de harde schijf. En dan de gatver de gatver nog met gatver de gatver met dieren ook. Bah bah bah.

  Love As Always
  Di Mario

  ps. niet gekeken, hoor, maar het stond al bij de omschrijving.

 4. Dat is geen ongelukje maar beleid. En Mediamarkt is niet de enige. Had het zelf met een modem van KPN. IPV een nieuwe kreeg ik de (kapotte!) oude van een andere klant. Na vele ontkenningen kreeg ik uiteindelijk toch een nieuwe maar excuses? Daar doet men niet aan.

 5. Een jaar of drie geleden hetzelfde meegemaakt met een computer die ik kocht bij het officecentre. Toen ik de dichtgeplakte doos opende vond ik het vreemd dat alle kabels al los waren gemaakt en de plastic verpakkingen waarin je normaal gesproken alle losse onderdelen terugvind al waren verwijderd. toen ik de computer aanzette stond er ook al een gebruikersnaam in en was hij dus al geïnstalleerd. Ik heb hierover gebeld, en mocht hem terug komen brengen. Dat vond ik niet voldoende, want dat kost mij dus tijd en brandstof. Maar diezelfde middag mocht ik hem inruilen voor een nieuwe en kreeg € 50,00 brandstof en “tijdvergoeding”.

  Mijn recentste blog over de aanstaande reis naar Faroer en IJsland. http://www.gerryvanroosmalen.nl

 6. Bizar verhaal wellicht, maar het komt vaker voor. Senseo van Philips heeft dit ook nl. Stuur je je oude op, krijg je een andere oude terug, en Apple iPhone gebeurt het ook wel eens mee, hoor ik wel

 7. Tja, geruilde en teruggebrachte spullen worden door winkeliers echt niet weggegooid, dan zouden ze failliet gaan. Dus bij een winkelier met een hele goede ruilservice ….. daar moet je dus heel alert zijn op origineel gesloten verpakkingen. Deze week heb ik op een aantal nieuwssites de reacties gelezen van mensen over “tweedehands” spullen bij Mediamarkt naar aanleiding van boven beschreven voorval. Het gebeurt regelmatig en niet alleen in boven genoemde vestiging. Het is dus echt geen incident met “op de verkeerde stapel” zetten. Echter, als klant ga je een koopcontract aan voor nieuw. Dat wil zeggen nooit gebruikt. Dat is met geruilde goederen door een winkelier nooit hard te maken. Ook niet als een defect apparaat gerepareerd wordt en dan de winkel weer in gaat. Zo’n apparaat moet dan de vermelding “refurbished” hebben, en zou flinke korting moeten hebben. Het Nederlandse woord voor refurbished is gerenoveerd, dat klinkt kennelijk weer beter dan gerepareerd.
   

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.