Claessen Orchideeën Kwekerij

bVision Photography

Als er iets is waar ik echt vrolijk van wordt is dat onze verzameling orchideeën. Die begint inmiddels uit de klauwen te lopen. Thuis, op het werk, overal heb ik die dingen staan. En sinds afgelopen zondag ben ik er een stuk of dertig rijker. Rik Claessen in Nederweert was reeds eerder een gespreksonderwerp op dit blog, en dat komt in de loop van de volgende week nog weer eens aan bod, want afgelopen zondag zijn we de trotse bezitters geworden van zo’n dertigtal kiemplantjes, voor een ik mag wel zeggen zeer schappelijke prijs. Een eerder experiment met jonge plantjes is zeer goed verlopen, de eersten hiervan bloeien nu op het werk (Frank was de eerste die het ontdekte), dus nu eens zaailingen gaan opkweken tot volwassen planten. En zeg zelf, bij het zien van deze foto’s vergeet je toch even de miezerige omstandigheden waarin we ons nu vertoeven. Ik zal u in de loop van de volgende week eens laten zien hoe een en ander in zijn werk gaat. De planten op de foto zijn nu nog eigendom van Rik Claessen…(klik op foto’s)

bVision Photography

16 Comments

 1. Ik heb niks met orchideeen, te complexe bloemen voor mij… Maar die onderste foto kan me nogthans wél bekoren, knap !

 2. Ik heb niks met planten, of bloemen. Mijn oma had er wel veel bij haar thuis. Die ging zelfs blaadjes poetsen met koffiemelk…

 3. De bloem zelf vind ik vaak wel mooi maar de plant zelf vind ik triest omdat de takjes zo kaal zijn. Ik zou ze dus zelf niet vlug in huis halen.
  Ik zie wel dat ze veel gekocht worden in de diverse tuincentra. Ze staan er ook massaal. Ik wens je veel succes toe met je nieuwste kiemplantjes. We horen wel of ze het allemaal overleefd hebben, zeker?

 4. een orchidee …. een juweeltje van een bloem ….

 5. Het blijft een schitterende en ingenieuze bloem waaraan het dan ook gemakkelijk aandacht besteden is.

 6. Volgens mij zit er drugs in die plantjes en is het een beetje in de je bol geslagen.
  Rutte is wel degelijk gekozen en wel degelijk de minister president.

 7. Ik hou bijna geen bloem in leven.

  Love As Always
  Di Mario

 8. Ik heb er hier twee staan waarvan ik blijf hopen dat ze ooit weer eens op een orchidee gaan lijken.

 9. bloemen kweken of hoe noem je het, dat zie ik voor mezelf niet zitten.
  maar ik zie ze wel graag en deze zijn mooi.

 10. Zag eens een schilder die schilderijen maakte met afbeeldingen van orchideeën. Was erg mooi en goed gedaan. Vind de bloem in het eggie wel mooier hoor.

 11. Leuk, al zou het mij ook te veel gedoe zijn. De bloemen zijn prachtig.

 12. ze zijn prachtig, knap dat je zelf gaat kweken.
  wil er ook zo graag 1 hebben maar kan niet met planten omgaan, helaas.

 13. Orchideeën zijn voor mij de meest fotogenieke bloemen, naast rozen

 14. Hier zien we ze ook graag, alleen houden we de hobby een beetje onder controle

 15. Moeilijk hoor, zelf orchideeën kweken..
  Schitterend is het wel.
  Ik ben erg benieuwd, naar de lesjes van jou.
  Voor vandaag een fijne dinsdag.

 16. Orchideeën zijn prachtig maar om er nu zelf mee aan de slag te gaan, daar ben ik te lui voor.

Geef een reactie