Claessen Orchideeën Kwekerij
Claessen Orchideeën Kwekerij

Claessen Orchideeën Kwekerij

bVision Photography

Als er iets is waar ik echt vrolijk van wordt is dat onze verzameling orchideeën. Die begint inmiddels uit de klauwen te lopen. Thuis, op het werk, overal heb ik die dingen staan. En sinds afgelopen zondag ben ik er een stuk of dertig rijker. Rik Claessen in Nederweert was reeds eerder een gespreksonderwerp op dit blog, en dat komt in de loop van de volgende week nog weer eens aan bod, want afgelopen zondag zijn we de trotse bezitters geworden van zo’n dertigtal kiemplantjes, voor een ik mag wel zeggen zeer schappelijke prijs. Een eerder experiment met jonge plantjes is zeer goed verlopen, de eersten hiervan bloeien nu op het werk (Frank was de eerste die het ontdekte), dus nu eens zaailingen gaan opkweken tot volwassen planten. En zeg zelf, bij het zien van deze foto’s vergeet je toch even de miezerige omstandigheden waarin we ons nu vertoeven. Ik zal u in de loop van de volgende week eens laten zien hoe een en ander in zijn werk gaat. De planten op de foto zijn nu nog eigendom van Rik Claessen…(klik op foto’s)

bVision Photography

16 Comments

  1. De bloem zelf vind ik vaak wel mooi maar de plant zelf vind ik triest omdat de takjes zo kaal zijn. Ik zou ze dus zelf niet vlug in huis halen.
    Ik zie wel dat ze veel gekocht worden in de diverse tuincentra. Ze staan er ook massaal. Ik wens je veel succes toe met je nieuwste kiemplantjes. We horen wel of ze het allemaal overleefd hebben, zeker?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.