Oude glorie – MG B GT
Oude glorie – MG B GT

Oude glorie – MG B GT

bVision Photography

Soms vind je nog wel eens auto waar je het helemaal niet verwacht, deze vond ik op de parkeerplaats van het kloostercomplex Rolduc. Geen schoonheid deze keer, maar een project dat zeker en vast gerestaureerd moet worden. Het plaatwerk is op diverse plaatsen beschadigd. Maar het rijdt. De GT heeft in tegenstelling tot de meeste andere MGB’s een vast dak in plaat van een open dak zoals gebruikelijk bij dit merk. Productiejaren van dit model waren van 1965 tot 1980. Toch zie ik als eigenaar geen pater of broeder hier in rijden… Het doet me een beetje pijn dat die niet van mij is. Ik ben er al jaren naar aan het kijken, maar heb helaas niet de plaats om hem te stallen. Of de Peugeot moet buiten blijven.

Merk MG
Handelsbenaming B GT
Brandstof Benzine
Aantal cilinders 4
Cilinderinhoud 1798 cm³
Vermogen 57 kW (78 Pk)
Massa leeg voertuig 1062 kg
Bouwjaar 1973

bVision Photography

16 Comments

  1. Ja ja wat moeten wij daar nu van zeggen met een MGB en een MGF. Deze auto is best in originele staat terug te brengen, maar daar hangt een prijskaartje aan en we zijn benieuwd of de huidige eigenaar dat er voor ovr heeft. Kosten van een restauratie zie niet snel terug. Wij spreken uit ervaring t.a.v. onze MGB uit 1973.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.