De reiziger

Reizen is niet meer dan een ingewikkelde manier om er achter te komen dat het nergens zo goed is als thuis. (Jan de Jong)

bVision Photography

Uiteraard is er geen standaard reiziger. Zo ook niet dit meisje op het perron in Sittard. Ze viel echter op. Niet door dat rode kleurtje in haar gezicht, dat kwam omdat ik haar vroeg of ik een foto van haar mocht maken, maar door haar koffer. Daar zat een stikker op van de ANWB, van de wegenwacht nog wel. Op mijn vraag of ze dacht dat die haar konden helpen als de trein het plotseling niet meer zou doen, kwam er een heel verhaal. De koffer had ze geleend van haar oma en opa, die reisden nogal veel en ook met ANWB reizen. Zij had er dus niets mee, raakt alleen bekend door dit blog. En ik vond het wel aardig, vooral ook door het boek dat ze aan het lezen was. Zeker ook van oma geleend.(click to see them big)

bVision Photography

15 Comments

 1. het meisje met de rode koffer zou me ook wel opgevallen zijn, maar die sticker en dat boek…. jij let echt wel op details ;

 2. Ha Sjoerd,

  Wel leuk dat ze op de fot wolde, ja bloggers zijn scherp in een blogje schrijven.
  Reizigen met het openbaarvervoer is als een ondekkingstocht, je ziet erg veel. oma

  ot, nog bedankt voor de aanvullende informatie over Bernd Clüver.

 3. Ik zit nu te chatten met Sittard

  Love As Always
  Di Mario

 4. Alles goed en wel. Maar ik wil juist de titel weten…..

 5. off topic, jij bent toch pas na 4 septemeber in leiden?

 6. Ik vind het wel een mooie opvallende koffer.
  Op een vliegveld, op de bagageband, pik je hem er zo tussenuit!

 7. Leuk die blozende wangen toch..!!

 8. Dat meisje zou mijn misschien ook wel zijn opgevallen, maar die sticker vast niet.

 9. Ik ben het helemaal eens met de slogan van Jan de Jong-mooi gezegd… en het boek… dat is van alle tijden..mooie foto’s trouwens.. en een leuk verhaal… fijne dag nog…Agnès-Het lijkt me trouwens niet zomaar even te doen om foto’s te nemen van treinreizigers… dat zou ik zelf niet zo gauw doen…

 10. Mooie log vandaag Sjoerd, en dat boek is zeker een goed boek!

 11. mooi verhaal,
  en ze valt idd op dat vind ik wel.

 12. Mooie spreuk eigenlijk wel

 13. Dat rode kleurtje op haar wangen siert haar wel.

 14. met zo’n rode koffer op een perron moet je wel opvallen.
  En dat boek komt inderdaad uit oma’s tijd vrees ik.

Geef een reactie