Roestieke bouwgevalletjes – Kasteel Meezenbroek
Roestieke bouwgevalletjes – Kasteel Meezenbroek

Roestieke bouwgevalletjes – Kasteel Meezenbroek

bVision Photography

De Kasteelhoeve Meezenbroek vinden we voor het eerst in de twaalfde eeuw in geschiedenisboeken terug. De oude woontoren werd in de achttiende eeuw vervangen door een herenhuis , dat op zijn beurt in 1930 werd afgebroken. Alleen het poortgebouw uit 1660 is overgebleven. Scheyffert van Meysenbroeck vinden we als eerste eigenaar, vandaar het latere Meezenbroek. Rond 1974 heeft zich Dr. M. Bruna ingezet voor het behoud en restauratie van de kasteelhoeve. Eind jaren zeventig werd het eerste deel herbouwd onder supervisie van monumentenzorg en midden jaren tachtig werd er een tweede vleugel aangebouwd en daarmee de restauratie voltooid. Maar om heel eerlijk te zijn is alleen het poortgebouw met het jaartal 1660 het enige authentieke element.

bVision Photography

15 Comments

  1. Marion

    Prachtige Kasteelhoeve met mooie omgeving en vijverpartijen. Ben gister wezen kijken. Prachtig. Ben via stamboomonderzoek er achter gekomen dat mijn familie deze kasteelhoeve jarenlang in hun bezit heeft gehad.

    Marion

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.