Roestieke bouwgevalletjes – Genoelselderen
Roestieke bouwgevalletjes – Genoelselderen

Roestieke bouwgevalletjes – Genoelselderen

bVision Photography

Ik was er al een paar keer langsgereden, het witte torentje Op de hoek van de Millerstraat en het Hoogboschveld in Genoelselderen (België – Millen) en vroeg me steeds af wat het was. Dus stoppen maar en eens even gaan kijken. Deze vreemde toren blijkt een kapelletje te zijn, toegewijd aan de heilige Apollonia. De kapel staat op een heuvel en mogelijk op Romeinse grondvesten. Van buiten is het nog redelijk. Van binnen is het helemaal gesloopt. Op meerdere plaatsen komt naar voren dat de kapel ook als wachttoren werd gebruikt. Het is sinds enige tijd een beschermd monument. Voor de ongelovigen onder u, Genoelselderen bestaat echt en is een dorpje dat valt onder de gemeente Riemst, ergens tussen Maastricht en Tongeren.

bVision Photography

18 Comments

  1. Je komt weer maar eens heel dicht bij mij sjoerd. Dat kapelletje, daar ben ik wel al eens met de fiets langsgereden, heb ook al gezien hoe ze het kapelletje schilderend op doek probeerden te vereeuwigen.
    Iemand met een fototoestel ben ik daar nog niet tegen gekomen.

    Genoelselderen klinkt dus voor mij zo heel doodgewoon in de oren.
    Heb je daar ook al het wijnkasteel bezocht ?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.