De vriendenloterij
De vriendenloterij

De vriendenloterij

Wat een stelletje aso’s zeg. Sturen ze je een pasje met daarop geld wat je alleen te gelde kunt maken als je deelneemt aan de vrienden loterij. Nu vind ik het best als ze een loterij opzetten om wat goede doelen te steunen, echter ik doe niet mee met iedere loterij die dat doet. Maar dat is pas het begin. Twee weken later krijg je een schriftelijke aanmaning dat je dat nog niet gedaan hebt en dat van je verwacht wordt dat je dat wel even gaat doen. Dan gaan de haren uiteraard recht overeind staan en is het ammenooitniet. Ik verscheur dus alles en een paar dagen later gaat bij mijn vrouw de telefoon. Ze willen meneer S.Laanstra spreken, maar die was niet te spreken. Ja want u speelt in de postloterij en daarom mogen we u bellen. U heeft een pasje gekregen van de vriendenloterij, dat is een afdeling van de postcodeloterij en we vragen ons af waarom u het pasje nog niet geactiveerd heeft. U begrijpt dat we nu ook overwegen om die postcodeloterij ook maar aan de wilgen te hangen. Ik heb gewoon een hekel aan agressieve colportage.

bVision Photography

16 Comments

 1. Ik heb een grote hekel aan die ‘je kunt iets winnen als je meer loten koopt’ acties. Rot op joh. Geef me een lot en al die poeha er om heen mogen ze in hun reet schuiven. Daarom doe ik alleen mee aan de staatsloterij, waarbij ik gewoon een lot koop wanneer ik daar zin in heb en er niet aan vast zit.

 2. Sowiso een rare naam; je gaat toch niet je vrienden verloten? 🙂

  Zelf doe ik al een jaar of 30 aan geen enkele loterij mee. Bij allemaal gaat het grootste bedrag naar de organisator en die ontrekt dat aan de prijzen en de stortingen aan bijvoorbeeld goede doelen. En hoe meer de organisator ontrekt, des te meer stopt ie dat in irritante colportage. Je betaalt er dus zelf voor dat ze jou lastig vallen via de telefoon.

  Als je een goed doel wilt steunen, maak dan direct geld daar naar over. Kan je ook zelf bepalen welk goed doel dat is. Nou blijft bij goede doelen net zo hard geld aan de strijkstok hangen door bijvoorbeeld slechte organisatie. Heb ik ook opgelost door tijd te geven in plaats van geld.

 3. Ja ze kunnen er wat van, die rakkers worden steeds brutaler.
  En toch stinken er weer veel mensen in en zitten er weer voor minstens een jaar of wat aan vast.
  Ik doe ook niet mee aan dat soort grapjes.
  Fijne dag vandaag en op naar een fijn weekend.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.