Valkenburg – De zandsculpturen

bVision Photography

Natuurlijk was er zondag wel wat te doen in Valkenburg, daarvoor is het een toeristenstad. De tuinen van kasteel Oost zijn omgetoverd tot een waar zandkastelen festijn. Waar de oude burcht van Valkenburg, waarvan nu alleen nog de ruïne rest, in oude glorie was herrezen Waar Joost de butler, samen met heer Bommel en Tom Poes uit de verhalen van Maarten Toonder aan tafel zaten. De bokkenrijders weer herleefden en een kopie van Kasteel Oost, maar goed, zo kan ik nog wel even doorgaan.

bVision Photography

De plaatjesloze maandag is gewoon ontstaan omdat ik te laat thuis was die dag, niets had voorbereid en aantal foto’s was mislukt. Ofwel even een kleine dip die ik wel weer inhaal met de foto’s van vandaag. Maar ook bij deze zandkastelen heeft de watersnood toegeslagen en wordt er voortdurend gerepareerd aan de modellen. Het is niet anders. Mooi is het wel, maar of ik hiervoor naar Valkenburg reis mag u na een aantal verhalen die de komende weken verschijnen zelf invullen…

bVision Photography

18 Comments

 1. Zandsculpturen blijf ik altijd mooie bouwsels vinden.
  In Fuengirola zie ik ze regelmatig aan de boulevard.
  Nog even en dan mag ik weer.
  O.T. Weblog ligt er nog steeds uit.
  Que pena.
  Dag Sjoerd
  Groetjes
  Mara

 2. Best wel mooi en indrukwekkend wat men allemaal met gewoon zand kan maken, ware kunstwerken. Ook in Belgie zijn er al diverse zandsculpturen-festivals geweest, doch ben er nog nooit naartoe geweest. Ooit…. wil ik t toch wel es met eigen ogen zien.

 3. Of je er nou speciaal voor naar toe gegaan bent of niet, je zag ze toch en pikte dat toch maar even mee!

 4. Leuk al die sculpturen.
  Indrukwekkend hoe ze dat altijd kunnen maken. Ik heb er respect voor.
  Jammer dat ze telkens moeten bij werken, maar aan de andere kant wel mooi dat ze dat steeds doen.

 5. Ik vind die onderste van heer Ollie prachtig in een kasteltuin passen.

 6. Dat maakte ik nooit in de zandbak. Wel een kerncentrale. Dacht ik.

 7. ja dit zijn mooie plaatjes zeg,
  zo knap gemaakt.

 8. het zijn juweeltjes om te zien, alleen geldt her wel heel duidelijk voor: Niets is hier blijvend. maar gelukkig zijn er dan de foto’s nog

 9. Dat zijn stuk voor stuk weer ware kunststukjes.
  Jammer dat de regen ook daar voor spelbreker trachtte op te treden.

 10. Ik zie nu dat jullie zand veel roder is dan het onze. En dat klopt dan weer mooi bij kasteel Oost.

 11. Ik ben nog nooit in Valkenburg geweest eigenlijk. 😮
  Zandsculpturen vind ik altijd wel mooi, knap ook. Iets wat ik niet kan en al helemaal niet het geduld voor heb. 😉

 12. Knap werk altijd en mooi!

 13. Dat het allemaal ook nog blijft staan met al die regen. Blijkbaar is het zandsculpturentijd, in ons noorderplantsoen stond ook al van dat moois. Ik heb er een stukje van gejat zoals je ziet.

 14. Prachtig wat ze kunnen met een beetje zand en wat gereedschap.

 15. Aan onze kust is er altijd een heel groot zandsculptuur festival met een bepaald onderwerp , later even zoeken waar dat is ; mooi hé Sjoerd !

 16. Knap werk, die zandsculpturen maken..!!
  Fijne dag vandaag.

Geef een reactie