De schaapjes op het droge hebben
De schaapjes op het droge hebben

De schaapjes op het droge hebben

De schaapjes op het droge hebben, daar dacht ik als eerste aan toen het debacle zich bij web-log aandiende. Sanoma Digital zal niet blij zijn met dit geheid tot verlies lijden van web-log. In april 2003 begon Joris met vallen en opstaan met web-log. Het werd al snel een hype en niet meer te behapstukken voor een amateur. Op 1 juli 2004 ging web-log.nl over naar Ilse Media en later dus over naar Sanoma Digital. Daar zit overigens ook startpagina en Nu.nl. Naar mijn idee valt deze mislukte migratie in de categorie je biezen pakken en vertrekken. Hoe goed Coen het ook bedoelde. Dit is een digidrama. Voor zo’n organisatie kun je ondanks alle beloften toch geen respect meer opbrengen. Ik zou als ik daar nog gezeten zou hebben (in 2003 met vanman.web-log.nl), direct mijn biezen pakken. En dan denk ik nog altijd na over de afspraken die bij de verkoop van web-log door Joris gemaakt zijn… web-log zou altijd gratis blijven. De foto is uiteraard eigen werk en aanklikbaar en heeft alleen maar een relatie met de titel, niet met de domme schapen die dit drama hebben veroorzaakt.

bVision Photography

22 Comments

 1. T is inderdaad intriest bij weblog.nl, onvoorstelbaar dat dit alles zolang aansleept… en dat zonder de nodige communicatie… Kan me de teleurstelling en frustratie van de gebruikers voorstellen, mag er niet aan denken dat al je werk niet meer te zien is, gewoon wég ! Hadden vorige zomer ook veel problemen bij de vernieuwing van Skynet, maar zo erg als nu bij weblog was t gelukkig niet. Ik hoop echt dat alles spoedig in orde komt…

 2. Ook hier een heel teleurgestelde webloggebruiker.
  Voor mijn klasblog heb ik inmiddels een nieuwe blog aangemaakt bij wordpress. Want op 1 sept. (begin van het schooljaar) moet je blog toch echt wel klaar zijn voor het posten van foto’s en nieuwtjes. Ik kon dus echt niet op web-log wachten.
  Mijn fotoblog kan wachten maar dit is dan weer te lang. Ik zou het ook jammer vinden als alles verloren gaat. Ik wacht dus nog even…ongeduldig.

 3. Het is een trieste zaak. Ik denk dat er vooral bij web-log veel mensen zitten die technisch niet al te handig zijn en die het gewoon om het stukjes schrijven gaat zonder verder moeilijk gedoe. Voor hen is het een hele opgaaf om naar een ander logtool over te stappen en de vraag is maar of ze hun archief nog ergens vandaan gevist kunnen krijgen straks. En die pagina met ‘binnenkort weer online’ vind ik een steeds genanter wordende vertoning.

 4. Albert & Mara fotolog

  Wat moeten wij hierop aanvullen als blogger bij Weblog? Niet veel.
  Je slaat de spijker op z’n kop, maar wij zijn nog steeds off-line.
  Albert heeft je een mail gestuurd met een vraag.
  Grtz
  Mara

 5. Ik heb tot nu toe altijd gratis zonder reclame bij webminlog gezeten. Moeilijk was dat niet en zo hield ik me aan de Jorisafspraak. Bij de andere web-blogs zag ik de reclames overigens ook niet, net zo min als op veel andere domeinen. De reclamedomeinen heb ik met facebook aangemerkt als zwaar onbetrouwbaar. Werkt in IE8 goed en in FF met ABP nog wat beter en het meest optimaal in Opera. Maar dan heb je weer andere browse- en TVkijk-problemen.

  Ik had van mijn eigen web-log al een export gemaakt, de laatste keer op 20 augustus 2011. Ging erg eenvoudig en staat netjes op m’n harde schijf. WordPress.com deed er een stuk moeilijker over. Hij trok het maar in stukkies en beetjes naar binnen. 60 tot 100 berichten per keer. De oudste 500 berichten wil ie niet eens aan beginnen. Heb wel een idee hoe ik dat goed krijg door het exportbestand in te korten. En dan maar hopen dat er geen checksum op zit. Ga er pas aan beginnen als Weblog.nl compleet heeft gefaald. En daar begint het inmiddels op te lijken.

  Erger is misschien nog wel wat het uiteindelijk gaat worden. Sinds 2 dagen kan je eindelijk via de voorpagina bij 3 voorbeeldblogjes bekijken. Die zien er niet uit. Je mag hopen dat WL toch nog wat zinnigs heeft toegevoegd zoals zelf bepalen van lettergrootte en type, regelafstand en vooral kolombreedte. Bij de gratis WordPress is dat laatste erg behelpen. Kan nog geen echt acceptabel thema vinden waar alles in klopt.

  Een grotere stap is om WP op een ‘eigen’ domein te zetten. Dat eigen is maar beperkt, want uiteindelijk komt het bij een host te staan, die veel goedkoper is dan de stroomkosten van een eigen server. Maar ook zo’n host kan er mee stoppen of problemen krijgen. Dat heb ik al eens ondervonden met mijn vorige website die geheel ter ziele is. Officieel heb ik weer een domeinnaam, veel webruimte en onbeperkt dataverkeer bij ze, maar kreeg dat een jaar terug niet aan de gang.

  Ben ook zo ongeveer de enige die dat bij hen heeft, het hoort niet binnen hun standaardpakket.

  Het stappenplan van Coen Al Sahaf is duidelijk en die van mij inmiddels ook.
  Web-log krijgt nog 3 dagen
  Daarna ga ik nog een andere Britse website/blogdienst uittesten
  Als dat ook tegenvalt ga ik na m’n vakantie aan m’n eigen domein werken.
  En als dat nog steeds nix is wordt het een domein bij een andere host met WP er op.

 6. Mijn nieuwe plekje bevalt prima, ik kan het iedereen aanbevelen. Als Weblog ooit nog tot leven komt dan zie ik wel of ik daarheen terug ga of dat ik probeer mijn oude spul bij WP te importeren. Maar gewoon blogloos afwachten vind ik niks. Een blogpauze is prima maar wel graag op het moment dat ik dat zelf wil.

 7. Er gaat voor mij niets boven een weblog in volledig eigen beheer. Ik maak mijn eigen data en databasebackups en mijn Hosting provider zorgt voor de domeinregistratie en de server. Dat laatste zou ik ook nog zelf kunnen doen, dat heb ik vroeger ook gedaan overigens, maar als je het uitrekent en alles meetelt, is onder de streep de Hosting provider gewoon een stuk goedkoper.
   

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.