Vakantie – Een groen beeldverhaal

Gisteren waren we in een stad in Nederland waar zich het volgende afspeelde:

bVision Photography

We stapten zo uit de auto het plein op en troffen daar deze jonge dame aan. “Hallo, meneer en mevrouw wilt u een lekker blikje groene Lipton Ice Tea”. En zeg nou zelf daar zeg je geen nee tegen. En zeker niet als het door een lieftallige jonge dame, heel vriendelijk wordt gevraagd.

bVision Photography

De dames waren met z’n tweeën en hadden het reuze naar hun zin, het zonnetje scheen, een lekkere temperatuur en de mensen waren allemaal even vriendelijk. Natuurlijk ook omdat het gratis was, maar dat mag de pret niet drukken.

bVision Photography

Nou ja, verdorie, op ene na dan. Die stond wat wankel op zijn strepen en had een fiets bij zich om zich vast te houden. hij wilde onmiddelijk wat papieren zien… “Die moet een collega van mij hebben die wat verderop staat” zei een van de dames. “Dan mag u niet meer uitdelen hier, totdat ik die gezien heb” zei deze geuniformeerde heer.

bVision Photography

Zo sloeg de stemming meteen om, en werd het allemaal kommer en kwel en ging men op zoek naar de ontbrekende schakel, de jongeman verderop in de straat, die helaas het papier ook niet kon tonen…

bVision Photography

De dames werden er echt niet vrolijk van. Jantje lacht werd meer jantje huilt.

bVision Photography

Het resultaat was dat iedereen mee het cachot in moest, met een schrale troost, ze kregen brood met Lipton Ice Tea. Meer hadden ze dan ook niet verdiend vandaag.

Het verhaal is natuurlijk wat gechargeerd uitgebeeld. Meer als een proces verbaal zal er niet in gezeten hebben, en de goede man deed ook maar zijn plicht, echter, zo voelde het uiteraard wel aan. De foto’s zijn allen gisteren gemaakt en zijn uiteraard te vergroten. Aan jullie om te raden waar dit plaatsvond

22 Comments

 1. Kon dat niet tussen pot en pint, euh ice tea, geregeld worden.

 2. Gratis, daar komt het volk wel op af. Ik niet.

 3. Het moet Breda of Den Bosch zijn geweest.

 4. om de stad te raden ken ik Nederland niet goed genoeg. Vind het zelf altijd wel leuk zo’n gratis promotiestandjes tegen te komen, laatst nog ééntje van de chocopasta Nutella. Hebben die wel effe pech gehad met die vergunning… ach waarom laten ze die niet… doen toch alleen maar goed …

 5. Ah, dat is Den Bosch, zie ik aan die laatste foto, wara je vanaf de Markt de Vughterstraat in loopt.

 6. De politie kan zoiets beter gedogen, tot het op is.

 7. Een schitterend BEELDverhaal. Het zijn dus de foto’s die het doen.
  Wij gokken: Albert Nijmegen en ik Mara: Dordrecht.

 8. Dat jij dat nou weer moest treffen, je was wel weer precies op het juiste moment op de juiste plek. Waar dat dan ook maar mag zijn …

 9. Ja zo gaat dat bij de politie, die moeten zich ook bezig houden natuurlijk. En die dacht vast, ik neem die koude Ice Tea blikjes mee naar het bureau, voor de collega’s. 😉

 10. leuk beeldverhaal heb je er van gemaakt, wel triest ook weer……
  ik gok Den Haag.
  😉

 11. Ik snap het natuurlijk ook wel dat ze dat papiertje moeten kunnen tonen.. Tenslotte mag niet iedereen zomaar iets uitdelen.
  Jammer dat het zo eindigde!

 12. Horst! (google) Hahahaha. Wat een dienstklopper, zeg. Jeetje. Ik heb een diep respect voor de politie, aangezien mijn broer er bij werkt. Maar een beetje coulance zou niet verkeerd zijn. Zo maak je je niet echt populair. Zat je daar in een huisje?

 13. die zon hebben we hier niet gezien op zondag hoor, alleen grauw en regen

 14. En Kommer en Kwel mocht wel? Ik heb ook geen idee waar het is, Sittard misschien?

 15. Zou het begot niet weten , Maastricht ?

 16. Je hebt er een mooi beeldverhaal van gemaakt. Ik vertrouw op de kunde van Frank.

 17. Op basis van informatie die je hier geeft en enig Googelen, waarbij ik even prettig afgeleid werd door het logo van Google van vandaag, een ode aan Freddie Mercury, denk ik te kunnen constateren, dat de plaats des delicts Venlo moet zijn geweest.
   

  • Als je het verschil moet lopen vrees ik dat je dat vandaag niet haalt… (trouwens Venlo is een Duitse toeristenplaats, daar kom ik liever niet.

 18. Ik zou het niet weten, hoop het hier nog eens te lezen.
  Geniet van de komende week Sjoerd.

 19. Ben weer terug van vakantie en hard aan het bijlezen bij iedereen.
  Wel al gelijk volop aan het loggen.
  Persoonlijke reacties vanaf morgen weer.

  NB welke dagen ben je in Leiden, wil je graag even ontmoeten.

Geef een reactie