Vakantie Leiden (1) – Maori
Vakantie Leiden (1) – Maori

Vakantie Leiden (1) – Maori

bVision Photography

In een aantal dagen neem ik jullie mee met onze vakantie in Leiden. Die overigens wat Leiden aangaat, bijna volledig verregent is. Maar ook met regen kun je in Leiden goed toeven. Vandaag neem ik jullie even mee op een dagje New Zeeland, het land van de Maori’s. In het museum voor volkenkunde is een permanente tentoonstelling over de Maori’s. Met mooie verhalen, de boten van de Maori’s (waka’s). Het museum is in het bezit van twee van deze boten en een boothuis voor deze twee boten.

bVision Photography

Je ziet er o.a. schitterende films, houtsnijwerk, fantastische foto’s en je leert meer over de geschiedenis van dit volk en hoe het eigenlijk werd onderworpen door een stuk papier. Je leert ook alles over de tattoo’s en aan de hand van vragen krijg je zelf een tattoo aangemeten (interactief noemen ze dat). Op een van de foto’s ziet u een meisje dat hiermee aan de slag is gegaan. Wij vonden het een bezoek meer dan waard, jammer was alleen dat de rest van het museum gesloten was. Oh ja, wie u ook nog moet bezoeken als u in Leiden bent is natuurlijk een van mijn vaste bezoekers, Leidse Glibber. Emile, het wast best leuk daar, in het praethuis, maar oh die regen….

bVision Photography

22 reacties

  1. As klein kind was ik al geboeid door andere culturen. Culturen zoals die van deze mensen en van de Papoa,s, de vele Afrikaanse en Indische, Indiase en meer. Ik leerde veel van ze door museumbezoeken en docu-films die in Cinieac theater op het Damrak in Amsterdam iedere zondagochtend vertoont werden.

    Nu weet ik ook hoeveel onze Zeevaarders geroofd hebben.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.