Scrapyard Cars – Renault Alpine

bVision Photography

Vandaag neem ik jullie mee terug naar 1977. De tijd dat de onderstaande auto uit de showroom rolde. Ik had er natuurlijk een raadplaatje van kunnen kunnen maken, maar ik bespaar jullie de moeite. Naar mijn oprechte mening hoop ik dat ik deze ooit gerestaureerd in mijn virtuele garage kan zetten, oorspronkelijk was deze wagen overigens blauw. Het is toch echt een auto met een goede reputatie als rallywagen en uitstekende sportwagen. Het blijft uiteraard een Franse wagen, maar voor degen die zich daar bij neer kunnen leggen is daar niets mis mee. Zelfs ik rij tegenwoordig Peugeot 407 SW, terwijl ik die na mijn ervaring met een Peugeot 104, geheel had afgezworen.

bVision Photography

Merk Renault
Handelsbenaming Alpine A 310
Brandstof Benzine
Aantal cilinders 6
Massa leeg voertuig 1000 kg
Bouwjaar 1977

bVision Photography

19 Comments

 1. Renault of niet …. t is een plaatje ! Wat een lijn , superr !

 2. Die kan zo nog de baan op.
  hij ziet er helemaal niet verouderd uit vind ik.

 3. Die heeft wel lekke bandjes. Lastig met rijden.

 4. Wit is wel erg besmettelijk, en naast die hogere wagen lijkt die wel heel erg laag. Ik zit dan liever hoog.

 5. Apart gevaarte, maar ziet er behoorlijk snel uit!
  Leuk. 🙂

 6. Een leuke wagen. Een Peugeot 104 is wel wat anders dan die je nu hebt lijkt me..

 7. Ik heb dit altijd een aparte auto gevonden, maar in die tijd mocht ik er alleen maar naar kijken. 1977 was het jaar dat de tweede zoon werd geboren en ik heb toen met pijn in mijn hart mijn vierde Ford Capri weg moeten doen, en ging toen rijden in een degelijke gezinsbak, je raadt het vast Sjoerd, ………….. een Ford Taunus. Brrr als ik daar nog aan denk, was autorijden niet fijn meer, maar ja je moest wel met twee kinderen.

 8. ik hou wel van die aparte auto’s,
  vindt deze echt super.

 9. Over smaak valt nog steeds niet te twisten … dit vind ik nu dus eens een keer geen mooie auto.

 10. Weer een paar mooie auto´s.
  Of topic, je ziet het kan inderdaad soms droog zijn, jammer dat het niet eerder deze week droog was.

 11. Ik vond hem destijds al verbluffend modern vormgegeven.

 12. Wat een gave car, tegek hoor, hou wel van die vormen, het is alleen wel een grote bak, zal wel duur zijn wat betreft benzine enzo. En ik lees net je reactie bij mij dat je ook in Praag bent geweest, op een camping, ook tof denk ik. Ja dan weet je het wel hoe mooi het daar is, ik ben helemaal verkocht 🙂

 13. Mooie vorm, mooie auto. Maar heeft wel een opknapbeurtje nodig zo te zien.

 14. Da’s een heuse muscle car

 15. Franse wagens rijden heerlijk. Maar ik heb dat ook een vooroordeel.

 16. tja, het merk zit een beetje tegen, maar verder is het wel een mooie kar.

  Love As Always
  Di Mario

  OT. De log ligt waarschijnlijk nog 3 weken plat. Tot die tijd hou ik lekker een internetvakantie. Ik zal af en toe nog online komen om her en der nog te reageren, maar niet elke dag zoals anders. Wanneer ik online kom zul je het wel merken.

 17. Ja, zo zie je ze niet vaak meer.
  Fijne zaterdag.

 18. Zie ik dat goed, een Tsjechisch kenteken! Wat een plaatje, die kar…vooral die neus!

Geef een reactie