Het is weer voorbij
Het is weer voorbij

Het is weer voorbij

bVision Photography

Voorbij is het weekje regenvakantie, ik mag weer gaan werken. Ik heb nog nooit zoveel regen op vakantie gehad als in de afgelopen week. Maar, dat mag de pret niet drukken, we hebben ons toch geamuseerd. Alhoewel het bijna verkeerd was afgelopen gisteren. We waren weer eens op safari in eigen land en reden binnendoor tussen de ene centrale van Essent (in Linne de waterkrachtcentrale) naar de andere centrale van Essent (in Maasbracht, de Clauscentrale), door velden en bossen, toen de weg steeds een beetje smaller en natter en modderiger werd, de bodem van de auto af en toe de grond raakte, en op het moment suprême, midden in een modderpoel, de zaak even stil stond en de motor afsloeg… Dan maar even uitstappen, een foto van de omgeving nemen, en het beste ervan hopen en zeker niet panikeren, toch… U ziet, we zijn ook weer thuisgekomen. En met een paar mooie foto’s van de industriële natuur. Het was tenslotte open monumentendag op Nine Eleven… Voor de geïnteresseerden, naast een vistrap heeft de waterkracht centrale ook een Fishflow systeem. Daarbij wordt van het natuurlijk gedrag van de vissen, terug zwemmen langs de oever, gebruik gemaakt door daar een inzwemopening te creëren waar de vissen door een hevelwerking naar een lager gelegen gedeelte achter de centrale worden geleid.

bVision Photography

22 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.