Valkenburg – de Wilhelminatoren

bVision Photography

Het allerhoogste punt van Valkenburg, veel hoger dan de Cauberg, en geen tour die er langs komt. De Wilhelminatoren. Naast een mooi uitzicht kun je er ook tokkelen, dat is via een lijntje afdalen van de toren. En dat laat je uiteraard door je vriendinnen vastleggen. Er loopt een kabelbaan naartoe en je kunt er rodelen. Maar nogmaals, wat zoekt een Hollander in Valkenburg, ik weet het nog steeds niet. Maar, mijn zoektocht gaat verder.
Door een vergissing was deze al eerder geplaatst dan de bedoeling was vandaar dat er een oude reactie van Ioon bij staat die razend vlug was.

bVision Photography

bVision Photography

13 Comments

 1. De toren ken ik maar dat tokkelen hoeft niet.
  Maar leuk voor degene die het wel graag doen.
  Fijne dag vandaag.

 2. voor mij is het mooie uitzicht al meer dan genoeg.
  aan die kabel hangen is niets voor mij.

 3. Wat een kleine cameraatjes hebben die meiden.

 4. Lijkt me geinig aan zo’n kabel

 5. mooi plekje, maar te hoog voor mij………

 6. Daar krijgt ge me niet zo af Sjoerd ! VERTIGO

 7. Het is lang geleden dat ik in Valkenburg was, maar het maakte wel indruk want ik weet het nog steeds!
  Vooral de grotten in de omgeving!

 8. Das behoorlijk hoog ja..
  maar wel gaaf lijkt me!

  OT: de muziekkorpsen waren er zeer zeker wel, 3 stuks in totaal. Op de eerste log staat het 1e korps erop. 🙂 Maar de foto’s van die anderen zijn niet zo gelukt..

 9. Het is mij te hoog. Wel goed voor een prachtige zendantenne, dat weer wel.

 10. Ohhh daar moet ik nu weer eens een keer naartoe, rodelen is zo leuk en dat tokkelen wil ik gewoon eens proberen.

 11. Ik denk aan vroeger, mijn kinderjaren … die toren die kan ik me zo niet herinneren, wel het sprookjesbos en de kabelbaan, later toen ik ‘groot’ was kwam ik er ook nog eens, en zelfs dan zie ik geen terugblik van de toren

 12. Ik vind het een van de meest bizarre plekken van Valkenburg. Alleen de weg erheen vanaf de Daalhemmerweg is wel bijzonder en eigenlijk het plaatje.

Geef een reactie