Kwaliteit van leven

We worden met zijn allen ieder jaar een jaartje ouder. Als je jong bent tellen die jaren niet, maar als je wat ouder begint te worden gaan de jaren tellen. Begin je een beetje te verslijten. Voor de een gaat dat sneller als voor de ander, maar kwaliteit van leven is tot op latere leeftijd, gezond door het leven gaan. Niet een verre vakantie of een cruise, een groot huis, een mooie auto. Dat zijn alleen maar herinneringen als je straks achter de geraniums zit weg te kwijnen en nadenkt over je leven, voor zover als je dementie dat dan nog toelaat. Het onderstaande plaatje wat ik afgelopen weekend in Roepmond maakte van deze orgeldraaister op leeftijd, laat precies zien dat deze vrouw nog steeds midden in het leven staat en ervan geniet. Een toevallige passant die wat geld in de bus gooide, en met een hondje rondliep, werd bedankt en de vrouw stopte prompt met spelen om het hondje een koekje te geven. Ik hoop dat ik straks ook nog zo glunderend door het leven kan gaan en over een paar jaar op deze wijze nog lang van mijn pensioen kan genieten.

bVision Photography

22 Comments

 1. Mooie foto die zie je niet zo gauw meer die orgeltjes.Ik ben met pensioen en probeer te genieten van elk moment maar het weer heeft mij net als iedereen parten gespeeld.Maar zelfs de regen kan me niet binnen houden

 2. dat hopen we allemaal hé …. nog flink zijn op die ouderdom en van het leven genieten. Maar waarom doet ze het , voor haar plezier of omdat ze het misschien wel broodnodig heeft …

  Mooi gebaar van dat koekje en een toffe foto

 3. Hier toon je een voor mij onverwachte en onbekende kant van jezelf: de romanticus die duidelijk in jou schuil gaat.

 4. Misschien doet ze het wel omdat ze niet rond kan komen.
  Want het geld wordt steeds minder, en minder waard.

 5. Binnen een week ben je dood en begraven, dus ik maak me nog niet zo druk over de toekomst. Zien we dan wel!

 6. Het is maar net waar je de norm legt in het leven. En dat mag je dan zien als kwaliteiten of heeerlijk leven.

 7. De jaren tellen, ook als je jong bent, alleen ben je dan met opbouw bezig. Dan komen de jaren dat alles kan, dan ben je met roofbouw bezig, en dan verschijnen de jaren van afbouwen. Misschien is dat minder dramatisch als dat we nu denken. We kunnen ons er niet goed een voorstelling van maken. Misschien zijn we dan blij met hele kleine dingen. Een kinderhand is gauw gevuld, misschien geldt dat ook wel voor een oude hand

 8. die vrouw ziet er gelukkig uit zo, ze geniet van het leven.
  oud worden hoort erbij, maar hopelijk niet eenzaam.

 9. Als ik op de manier waarop mijn overgrootoma 94 is geworden ook zo oud mag worden dan teken ik er voor! Ze was niet meer zo vlot te been, maar deed nog volop mee aan alle (politieke) discussies en genoot tot het laats toe van het leven!
  groetjes,
  elmar

 10. creatief bezig blijven is alvast een goed voornemen…. maar of dat nou orgeldraaien moet zijn ? Wel een indrukwekkend vrouwtje , die heeft er duidelijk nog zin in. Ik hoop alleen al maar dat ik gezond mag blijven…. dan komt de rest wel vanzelf zekers…. ?

 11. Nee, nu niet snel gaan switchen naar de lucratieve schnabbel van orgeldraaier, Sjoerd, jij zou je als vrijwilliger inzetten voor natuur en landschap. Dacht ik eergisteren te lezen tenminste … 😉

 12. Als levensgenieters hoef je je geen zorgen te maken dat wij dat uit het oog verliezen. Alleen wat we 20 jaar geleden nog veelvuldig deden, gaat nu wat moeizamer. Dat hoort bij de leeftijd zullen we maar zeggen. Vanuit een zonnig Andalucia een hartelijke groet van ons.

 13. Geweldig met die zonnebril!
  Je ziet dat ze geniet. 🙂
  Fijn inderdaad als je op deze manier oud kan worden.

 14. Okee, Sjoerd de orgeldraaier. Ook als aanvulling op het pensioen niet zo gek. 😉

 15. Een beetje bezig blijven is altijd goed. Met een orgeltje op de hoek van de straat gaan staan zou niets voor mij zijn 😉

 16. Je zal daar zelf een groot aandeel in moeten stoppen.

 17. Ik denk dat ik tot de leeftijdsgroep behoor die daar nog niet mee bezig is. 🙂

 18. geluk hangt van kleine dingen af ook op latere leeftijd.
  Gezondheid hebben we jammer genoeg niet in de hand, ook al beweren sommigen van wel.
  En dat pensioen zien we wel. Ze kunnen de ouderen toch niet steeds langer aan het werk houden als daardoor de jongeren niet aan de bak kunnen komen ?

 19. Ik ben bang dat dat pensioen er straks gewoon niet meer is. Ik zeg al meer dan 5 jaar dat ik over 10 jaar met pensioen mag. Het zijn nog steeds 10 jaar. Kwaliteit van leven nu, genieten doe ik nu. En werken, zolang ik het nog leuk vind, schuiven we het pensioen maar voor ons uit. Dan lijkt het een eigen keuze en niet die van die regering. Zo is het wel uit te houden. Tot over 3 weken.

 20. Ben zo bang voor de eenzaamheid later !

 21. Genieten kan vast wel, de slingers van het leven hang je zelf op toch.
  Of het van een goed pensioen is, zal de tijd leren, dat is nog niet zo zeker, met al dat gerollebol.
  Fijne dag vandaag.

Geef een reactie