Kwaliteit van leven
Kwaliteit van leven

Kwaliteit van leven

We worden met zijn allen ieder jaar een jaartje ouder. Als je jong bent tellen die jaren niet, maar als je wat ouder begint te worden gaan de jaren tellen. Begin je een beetje te verslijten. Voor de een gaat dat sneller als voor de ander, maar kwaliteit van leven is tot op latere leeftijd, gezond door het leven gaan. Niet een verre vakantie of een cruise, een groot huis, een mooie auto. Dat zijn alleen maar herinneringen als je straks achter de geraniums zit weg te kwijnen en nadenkt over je leven, voor zover als je dementie dat dan nog toelaat. Het onderstaande plaatje wat ik afgelopen weekend in Roepmond maakte van deze orgeldraaister op leeftijd, laat precies zien dat deze vrouw nog steeds midden in het leven staat en ervan geniet. Een toevallige passant die wat geld in de bus gooide, en met een hondje rondliep, werd bedankt en de vrouw stopte prompt met spelen om het hondje een koekje te geven. Ik hoop dat ik straks ook nog zo glunderend door het leven kan gaan en over een paar jaar op deze wijze nog lang van mijn pensioen kan genieten.

bVision Photography

22 reacties

 1. De jaren tellen, ook als je jong bent, alleen ben je dan met opbouw bezig. Dan komen de jaren dat alles kan, dan ben je met roofbouw bezig, en dan verschijnen de jaren van afbouwen. Misschien is dat minder dramatisch als dat we nu denken. We kunnen ons er niet goed een voorstelling van maken. Misschien zijn we dan blij met hele kleine dingen. Een kinderhand is gauw gevuld, misschien geldt dat ook wel voor een oude hand

 2. Als ik op de manier waarop mijn overgrootoma 94 is geworden ook zo oud mag worden dan teken ik er voor! Ze was niet meer zo vlot te been, maar deed nog volop mee aan alle (politieke) discussies en genoot tot het laats toe van het leven!
  groetjes,
  elmar

 3. creatief bezig blijven is alvast een goed voornemen…. maar of dat nou orgeldraaien moet zijn ? Wel een indrukwekkend vrouwtje , die heeft er duidelijk nog zin in. Ik hoop alleen al maar dat ik gezond mag blijven…. dan komt de rest wel vanzelf zekers…. ?

 4. geluk hangt van kleine dingen af ook op latere leeftijd.
  Gezondheid hebben we jammer genoeg niet in de hand, ook al beweren sommigen van wel.
  En dat pensioen zien we wel. Ze kunnen de ouderen toch niet steeds langer aan het werk houden als daardoor de jongeren niet aan de bak kunnen komen ?

 5. Ik ben bang dat dat pensioen er straks gewoon niet meer is. Ik zeg al meer dan 5 jaar dat ik over 10 jaar met pensioen mag. Het zijn nog steeds 10 jaar. Kwaliteit van leven nu, genieten doe ik nu. En werken, zolang ik het nog leuk vind, schuiven we het pensioen maar voor ons uit. Dan lijkt het een eigen keuze en niet die van die regering. Zo is het wel uit te houden. Tot over 3 weken.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.