Heeft u dat nu ook met die herfst
Heeft u dat nu ook met die herfst

Heeft u dat nu ook met die herfst

Geoogste druiven
Voor nieuwe wijn
Heksenfuiven
Pompoenfestijn
Verpulverde energie
Verpulverde bladeren op de grond
Maar zie!!
Aanschouw met ogen en mond!
Die kleuren!
Die pracht!
Muffe rottende geuren
Verbergen nu oerkracht
Inslapende natuur
Vermoeide zuchten slaken
Tot het uur
Van wederom ontwaken

© herfstgedicht van Petra de Boevere, het Meisje van de Slijterij

Langzaam kom ik in mijn element, de zomer is voorbij en we krijgen het ruige en mooie herfstweer. De bossen kleuren van rood naar roestbruin, de vogels verzamelen de laatste vruchten en de temperatuur begint langzaam te zakken tot een verdraagzame koude. Lekker met een blos op de wangen de natuur in. Op zoek naar kaboutertjes en de bijbehorende huisjes met de rood met witte stippen. Yes, ik ben een echte inwoner van dit landje… Ik ben zelfs een heus wintermens. Onderstaande foto doet mij dan ook glunderen… (u weet click = big)

bVision Photography

20 Comments

  1. Gisteren heb ik de eerste paddestoelen gefotografeerd en een paar kleurige herfstbladeren heb ik ook al vereeuwigd, daarmee ben ik wel klaar met de herfst. Wat mij betreft slaan we die donkere periode verder over en duiken we morgen meteen de winter in.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.