Oldies (1) – Rochelle 2002

Niet altijd heb ik iets dat er zo maar uitschiet en waar ik hele verhalen over kan vertellen. Sommigen hebben dat maar ik zit af en toe wel eens met de handen in het haar van wat moet ik jullie nu weer eens wijsmaken. En al bladerend door het fotoarchief trof ik een foto aan uit 2002. Op vakantie in Bretagne bezochten we Rochelle, een kustplaats en maakte ik met een eenvoudige kiekjescamera de onderstaande foto. Twee jaar geleden brachten we onze dochter met enkele vrienden op vakantie naar Bretagne en zijn we in dezelfde avond naar Rochelle gegaan om wat te eten. Mijn verbazing was groot. Er leek niets, maar dan ook helemaal niets te zijn veranderd. Ik voelde me er meteen weer thuis en we hebben ergens aan de haven heerlijk gegeten. Zo geven de foto’s, al zijn het vakantiekiekjes, toch weer even het gevoel van er zijn, een vlaag van herinnering wat eigenlijk alweer een beetje was ingesluimerd, komt met het bekijken van oude foto’s weer terug. Af en toe zal ik u een kleine terugblik in mijn fotoarchief geven en U weet click=big.
bVision Photography

16 Comments

 1. Altijd leuk even terugbladeren, ik doe het ook regelmatig.

 2. Ha Sjoerd,

  Daar zijn foto’s voor, ze helpen je even terug te dwalen. oma

 3. Leuk is dat he als sommige plekjes niet veranderen in de loop der jaren.
  Ik heb het tegenovergestelde ooit eens meegemaakt op Rhodos, een restaurant totaal verknalt door de commercie.

 4. dan krijg je direct het gevoel dat je daar reeds jaren op vakantie bent.
  een gevoel dat ervoor zorgt dat je vakantie geslaagd is.

 5. De ijstijd komt er weer aan.

 6. Sommige dingen zijn zomaar verdwenen, en andere dingen lijken altijd te blijven.
  En dat kan leuk zijn, als je ergens in geen jaren geweest bent.

 7. Vaak valt een bezoek aan een vorige vakantieplaats tegen vind ik. Soms begrijp ik niet hoe we er zo’n fijne tijd konden hebben, als bij een volgend bezoek blijkt dat het plekje maar een saaie bestemming was.
  Maar je herbeleeft dan ook nooit meer de oorspronkelijke sfeer die er hing…

  Groetjes!

 8. dat vind ik nu eens een nostalgisch mooie foto

 9. Heerlijk van die plekken waar de tijd stil lijkt te staan… lijkt mij inderdaad even een gevoel van thuiskomen, en dat terwijl je het over een vakantie plek hebt…

 10. Wat een leuke bakker! Daar zou ik wel een croissantje willen gaan halen. We komen regelmatig in Le Tréport, want daar woont een ex-zwager van me. Ook zo’n heerlijke plek om heen te gaan. Frankrijk is sowieso een heerlijk land. Ik zal deze bestemming van jou ook eens in gedachten houden!

  p.s. Wat zit deze website toch goed in elkaar. Als ex-webdesigner zie ik snufjes waar ik het bestaan nog niet van af wist. Knap, hoor!

 11. Vakantiekiekjes zijn erg leuk om terug te zien. Ik zet ze vaak op een DVD om op de TV terug te kunnen zien in het groot.

 12. ergens een betje vreemd als er niets veranderd lijkt me. Zie ik een lekke band?

 13. Ja, dat kun je soms echt zo voelen, ha fijn er is niets veranderd.
  Fijne dag vandaag.

 14. Dit gevoel hebben wij iedere keer als we in ons tweede woonland verblijven in het dorp Los Boliches aan de Costa del Sol. Straks heerlijk churros eten. Adios Sjoerd.
  Saludos
  Mara

 15. Dat gevoel had ik onlangs in Honfleur. Daar leek de boel nog het zelfde als 25 jaar geleden.

  Groetjes uit Hue

Geef een reactie