Assumption
Assumption

Assumption

Assumption is the mother of all fuckups

 • ik dacht dat je dat wel wist
 • Ik nam aan dat jij dat wel zou doen
 • Ik dacht dat de patches van Microsoft wel te vertrouwen waren
 • Was dat niet het juiste commando dan
 • Ik weet bijna zeker dat ik dat gedaan heb
 • je bent dat toch niet vergeten
 • Ik ga er vanuit dat…
 • De bovenstaande spreuk hangt al een aantal maanden bij mijn werkgever op het bord, en niet voor niets. Je overtuigen is iets anders dan aannemen. Of er was geen tijd om iets te doen, of het was al te laat, of, vult u zelf maar aan.
  De eerste week van vijf dagen zit er na vandaag weer op en we kunnen beginnen aan een lekker weekend met hopelijk ook een beetje weer. Ik ben dat helemaal niet meer gewend om vijf dagen achter elkaar te werken. maar goed, dat zijn de afspraken op het werk. Als de ene vakantie heeft, moet de andere werken. En eigenlijk is daar ook niets mis mee. Als we dat met vijf man kunnen regelen hoeven we gemiddeld maar 1 dag in de week te werken… Alleen denk ik dat het laatste een utopie is. Lean en Mean is het devies, dus het wordt eerder minder dan meer. “Assumption is the mother of all fuckups” was deze week na een aantal patches realiteit. Dat wat fout ging, was een onderdeel dat niet werd getest in de testgroep, al namen wij aan van wel. Het resultaat was een andere spreuk: Wie zijn kont verbrandt moet op de blaren zitten.

  tegelspreukmaker.nl

  13 Comments

  1. Mijn vader zei altijd; je moet niet dachten, je moet denken.
   Maar het is zeker waar, checken, overleggen en communiceren en er vooral niet vanuit gaan dat iets is zoals je denkt dat het is.

  2. Het zijn gewoon sufferds bij Web streepje log punt en el. Dit is toch geen manier om met je klanten om te gaan. Vandaag ligt weblog er precies 4 weken en drie dagen uit. Niet te geloven wat een stelletje amateurs. Mara en ik zijn er nog steeds een beetje veel boos om, omdat we ons archief kwijt zijn. Daarom sinds 1 september j.l. bij Blogspot opnieuw begonnen. Nog heel veel dank voor je zienswijze en hulp Sjoerd. Ik heb er als beheerder veel aan gehad. Vragen, deel 4 komt er aan, maar door het hardstikke mooie zomerweer hier aan de Costa del Sol, komt er van bloggen weinig.
   Ik ga je groeten ook namens Mara.
   Saludos
   Albert

  Reageren mag, maar hou het netjes...

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.