Vakantieauto – de Volkswagenbus
Vakantieauto – de Volkswagenbus

Vakantieauto – de Volkswagenbus

bVision Photography

Het mooiste van de auto’s in mijn virtuele garage vind ik de auto’s die ikzelf heb gespot en op de foto heb gezet. Zoals deze Volkswagenbus uit 1965 met z’n 50 pk niet echt een krachtpatser, maar o zo jaren 60 en dus echt retro. Deze stond op de parkeerplaats aan de Haagweg in Leiden. Zij, ja hoor La Voiture, wilde op de foto en wilde graag pronken in mijn virtuele garage. En wie ben ik dan om daar nee tegen te zeggen. Ik moet alleen even de ingang iets verhogen… Volgens mij waren ze op de terugweg van vakantie, want de wagen was afgeladen vol met vakantie spullen.

bVision Photography

De spijlenbus (T1) is tegenwoordig wat aan de zeldzame kant. Vooral het sambamodel met zijn 23 ramen en een open dak is zeldzaam en zeer prijzig. De bus op de foto’s is het oudste model (T1), maar was al toch al model 23 van deze serie volkswagenbussen. De opvolger(T2) werd een jaar later in productie genomen. De volkswagenbus was een idee van de Nederlandse Volkswagenimporteur Ben Pon.

bVision Photography

19 reacties

 1. Jaaaaaa, *schitterende* Busjes, ik zou er gráág een willen hebben (maarja, eerst dat rijbewijs hè ;-)) mijn Opa had ze voor zijn bedrijf, in de loop van de 70er jaren werd het de T2, wat ik als kind al jammer vond (‘niet meer die mooie V’) ;-/
  Wat leuk om te lezen trouwens, dat Ioon’s Opa ze ook had.

 2. Het is ons opgevallen dat er dit jaar heel wat van deze volkswagenbusjes op de weg zijn. Heeft Yvon Jaspers hier haar bijdrage aan geleverd door met zo’n auto langs de boeren van Boer zoekt vrouw te gaan? Een andere vraag die stiekem bij mij op komt, worden deze busjes nieu als retro geproduceerd, want et waren er teveel om toevallig te zijn.
  Dit is wel een heel mooi oud exemplaar. Past helemaal in je virtuele garage. Zal zich daar thuis voelen.

 3. Ondanks de vele vele regen in leiden, heb je deze Volkswagenbus prachtig op de plaat gezet. Mijn complimenten. Toen Mara en ik jong waren, was het een ideaal om met zo’n bus op vakantie te gaan naar Frankrijk en Spanje. Helaas pindakaas vanwege geldgebrek deze droom toen niet kunnen realiseren. Ach dat hoorde er vroeger bij.
  Nu heb ik die bus in model thuis staan in Holland en kijk er iedere keer met plezier naar.
  Ik wens je ook namens Mara een heel mooi nazomerweekend. De weerman zei dat het zondag wel 25 graden wordt in Limburg. Je kan je lol dus op.
  Vanaf de Costa del Sol
  Saludos
  Albert

  P.S. Op onze fotolog een Porsche 911SC uit 1981

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.