Geen Roestiek bouwgevalletje in de wijk van morgen.
Geen Roestiek bouwgevalletje in de wijk van morgen.

Geen Roestiek bouwgevalletje in de wijk van morgen.

bVision Photography

Diverse scholen uit Heerlen zijn bezig met het ontwerp van de wijk van morgen. Samen met het bedrijfsleven worden een aantal studieobjecten neergezet voor energie neutrale woningen. Gisteren was een open dag waarbij het casco van de eerste woning, “knik naar de zon”, te bezichtigen was. Natuurlijk kon ik het niet maken om daar niet bij aanwezig te zijn. Grote zonnepanelen sieren de woning, dikke muren met extra ventilatie, en doordat het een casco was was veel te zien van de bouwwijze. Uiteraard gedeeltelijk in de grond. Wat een beetje tegenviel was de aanwezige hoeveelheid licht.

bVision Photography

Ondanks dat het dag was had ik op sommige plaatsen het licht willen aanmaken. Maar goed, als je energie neutraal wil leven scheelt dat natuurlijk wel in de portemonnee met stoken. Aan de andere kant geeft men grif toe dat er ook een aanzienlijke investering tegenover staat. Eigenlijk bouw je zo’n huis voor het leven. Het lijkt van buiten relatief klein. Dit is echter schijn. Achter deze toch wel rare facade gaan een viertal verdiepingen schuil… Er gaat straks niemand in wonen. Daarvoor ligt het buiten de normale woonomgeving midden in het Science Parc. Het is bedoeld om er straks kantoorruimte van te maken. Een mooi studieobject nu, en bruikbare kantoorruimte straks

bVision Photography

18 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Een nuttig project, maar zonnepanelen kosten veel energie om te produceren.
  Als je het comineerd in nieuwbouw heb je gelijk een dakbedekking, dat scheelt.
  Het huis in niet mijn model. oma

 2. Glibber heeft het momenteel giga druk.
  Mevr Glibber ligt nog steeds in het ziekenhuis na geslaagde knieoperatie maar wond wil niet helen.
  Verder loopt het tegen 3 October en heb nu al elke dag extra festiviteiten.
  En ja dan ook nog werken de komende dagen.
  Vandaar dat ik tot 6 oktober even weinig tot niet reageer ivm alle drukte.
  Komen uiteraard hoop logs en filmpjes over alle 3 oktoberactiviteiten de komende week.

 3. De kubuswoningen in Rotterdam waren in eerste instantie ook niet zo geliefd, maar nu is er een wachtlijst voor. Vanwege het aparte onderwerp zal er t.z.t. vast belangstelling voor zijn. O.T. Sjoerd geniet je een beetje veel van het nazomerweer? Kan je nog een dagje vrij nemen? De 7-daagse voor Hoesbroek is werkelijk schitterend, bijna net zo warm als aan de Costa del Sol. Vlg weer.nl maxima 24, 24, 22, 25, 25, 25 en 26 graden. Kijk maar eens op deze link. Ik kwam net terug van een strandwandeling met Mara en kon mijn ogen niet geloven hoe warm het bij jou wordt. grtz Albert De link is:

  http://www.weer.nl/wereldweer/actueel-en-verwacht-weer/stad/31X265/hoensbroek.html?sredirect=d2VyZWxkd2Vlci96b2VrcmVzdWx0YXRlbi5odG1sPyZhbXA7c3dvcmQ9SG9lbnNicm9layZhbXA7b3B0X3R5cGU9Y2l0eSZhbXA7c3JlZGlyZWN0PS0x

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.