Geen Roestiek bouwgevalletje in de wijk van morgen.

bVision Photography

Diverse scholen uit Heerlen zijn bezig met het ontwerp van de wijk van morgen. Samen met het bedrijfsleven worden een aantal studieobjecten neergezet voor energie neutrale woningen. Gisteren was een open dag waarbij het casco van de eerste woning, “knik naar de zon”, te bezichtigen was. Natuurlijk kon ik het niet maken om daar niet bij aanwezig te zijn. Grote zonnepanelen sieren de woning, dikke muren met extra ventilatie, en doordat het een casco was was veel te zien van de bouwwijze. Uiteraard gedeeltelijk in de grond. Wat een beetje tegenviel was de aanwezige hoeveelheid licht.

bVision Photography

Ondanks dat het dag was had ik op sommige plaatsen het licht willen aanmaken. Maar goed, als je energie neutraal wil leven scheelt dat natuurlijk wel in de portemonnee met stoken. Aan de andere kant geeft men grif toe dat er ook een aanzienlijke investering tegenover staat. Eigenlijk bouw je zo’n huis voor het leven. Het lijkt van buiten relatief klein. Dit is echter schijn. Achter deze toch wel rare facade gaan een viertal verdiepingen schuil… Er gaat straks niemand in wonen. Daarvoor ligt het buiten de normale woonomgeving midden in het Science Parc. Het is bedoeld om er straks kantoorruimte van te maken. Een mooi studieobject nu, en bruikbare kantoorruimte straks

bVision Photography

18 Comments

 1. Ik ben wel benieuwd waar dat Science Park zich bevindt, want dat heb ik in je logje niet kunnen terugvinden.

 2. Ik zou het nog niet eens gebruiken als dierenverblijf.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Ha Sjoerd,

  Een nuttig project, maar zonnepanelen kosten veel energie om te produceren.
  Als je het comineerd in nieuwbouw heb je gelijk een dakbedekking, dat scheelt.
  Het huis in niet mijn model. oma

 4. Of we nog geen kantoren genoeg hebben. En ik vind het eigenlijk ook niet mooi 😉

 5. Glibber heeft het momenteel giga druk.
  Mevr Glibber ligt nog steeds in het ziekenhuis na geslaagde knieoperatie maar wond wil niet helen.
  Verder loopt het tegen 3 October en heb nu al elke dag extra festiviteiten.
  En ja dan ook nog werken de komende dagen.
  Vandaar dat ik tot 6 oktober even weinig tot niet reageer ivm alle drukte.
  Komen uiteraard hoop logs en filmpjes over alle 3 oktoberactiviteiten de komende week.

 6. Heel apart dit gebouw..
  maar om te werken, inderdaad behoorlijk donker. Al kan dat soms dan ook wel weer fijn zijn, want zonlicht kan ook te sterk zijn…
  Leuk project!

 7. een beetje een te modern gebouw voor mij

 8. Yak!
  ( maargoed, ieder zijn meug )

 9. zeer mooi gedaan echt prachtig gebouw wat is dit leuk zeg echt heerlijk die huizen worden steeds beter
  groejes antony

 10. Altijd mooi, bijzondere gebouwen, maar wel jammer dat het een kantoor gaat worden, daarvan zijn er al veel te veel.
  Maar toch, duurzaamheid heeft de toekomst, alleen zet de politiek het even op pauze.

 11. De kubuswoningen in Rotterdam waren in eerste instantie ook niet zo geliefd, maar nu is er een wachtlijst voor. Vanwege het aparte onderwerp zal er t.z.t. vast belangstelling voor zijn. O.T. Sjoerd geniet je een beetje veel van het nazomerweer? Kan je nog een dagje vrij nemen? De 7-daagse voor Hoesbroek is werkelijk schitterend, bijna net zo warm als aan de Costa del Sol. Vlg weer.nl maxima 24, 24, 22, 25, 25, 25 en 26 graden. Kijk maar eens op deze link. Ik kwam net terug van een strandwandeling met Mara en kon mijn ogen niet geloven hoe warm het bij jou wordt. grtz Albert De link is:

  http://www.weer.nl/wereldweer/actueel-en-verwacht-weer/stad/31X265/hoensbroek.html?sredirect=d2VyZWxkd2Vlci96b2VrcmVzdWx0YXRlbi5odG1sPyZhbXA7c3dvcmQ9SG9lbnNicm9layZhbXA7b3B0X3R5cGU9Y2l0eSZhbXA7c3JlZGlyZWN0PS0x

 12. Het lijkt me niet handig inrichten, met zo’n knik.

 13. ziet er best oke uit vindt ik.

 14. Ik zou er zo in trekken lekker ver van de druke stad 😛

 15. niets voor mij zo’n gebouw.

 16. Ja veel licht in een nieuw huis zou voor mij ook wenselijk zijn.
  Zou er dus ook niet gaan wonen.
  Fijne zondag.

 17. OMG. Dat iemand daarin wil wonen.

Geef een reactie