Het openlucht Museum in Arnhem

bVision Photography

Als je de zaterdag hebt gebruikt om wat noodzakelijke werkzaamheden te doen heb je uiteraard de zondag lekker vrij om eens iets anders te doen. In alle vroegte vertrokken we dan ook richting Arnhem. Een kwartiertje later dan het plan was. Maar daar konden we alleen maar blij om zijn. Net toen ik bij knooppunt het Vonderen de A73 op wilde rijden klonk dwars door de CD van Shakira de mededeling dat de A73 in verband met een ernstige aanrijding bij Venraaij (vrachtwagen door vangrail, twee doden), gesperd was. Zo kon ik nog net de A2 naar Eindhoven nemen en via de A50 verder.

bVision Photography

Het weer was geweldig, betalen hoefde niet (Museumjaarkaart) en het park ligt er fantastisch bij. Er was maar één groot minpunt, de horeca. Ze moeten eens leren dat je klanten vriendelijk en met respect moet behandelen. Dat ging overigens ook op voor sommige andere medewerkers in het park (trampersoneel). Gelukkig dat de lokatie en de bezienswaardigheden dit allemaal goedmaken, want daar kom je tenslotte voor. Drie foto’s, willekeurig om de sfeer weer te geven. Daar moet u het mee doen. De specialties bewaar ik voor later, als het me uitkomt… (click=>big)

bVision Photography

22 Comments

 1. Die spullen van de bakkerij komen allemaal uit de bakkerij van mijn zwager uit Hasselt. Mocht je daarvan fotos hebben graag…

 2. Gewoon even een vraagje Sjoerd, ik wil daar nog eens speciaal naar toe (ben er nog nooit geweest), ben jij nog naar het item Van Gend & Loos geweest in het Openluchtmuseum. Daar wordt veel uitgelegd over het stukgoederenvervoer per spoor. Of niet aan toegekomen? Zoja wel, hoe kwam het bij jou over?
  Groetjes van een treinenliefhebber en alles wat daar mee samenhangt, Albert.

  • uiteraard ben ik daar ook geweest. Daar is een aparte loods voor ingericht met aan de ene zijde een treinstel getrokken door een SIK en aan de andere zijde staan een commer te wachten.
   De loods verteld het verhaal van van Gend en Loos

   • Dit doet me goed te lezen Sjoerd. Heb je daar nog wat foto’s van gemaakt? Komen die nog op de site? Zo niet, mail me er dan een paar aub. De Sik en beide geelbanders. Mijn hart gaat bij de geschiedenis van Van Gend & Loos altijd sneller kloppen. Jammer dat die naam niet meer bestaat. Het is nostalgie geworden.
    Grtz Albert

 3. Sinds wanneer spreek jij Nederlands-Duits?
  GEsperd, haha, ik dacht dat ik alleen van deze uitdrukkingen eruit gooide! 😉
  Openluchtmuseum.. Hmm voor morgen misschien wel een goed idee, maar dan hier in de buurt…

 4. Het ziet er schitterend uit… mooie foto’s, erg uitnodigend om er ook eens te gaan kijken…

 5. Nog fotos gemaakt van de bakkerij?

 6. Ha Sjoerd,

  Klopt, in het pannenkoekenhuis, was het ook maar zo, zo.
  Maar wel een leuk part, met veel aha momenten. oma

 7. mooi om met zo’n weer te bezoeken.
  ik dacht eerst er geweest te zijn maar mijn vrouw zegt van niet.
  zij zal dus wel gelijk hebben.

 8. Mooie plaatjes. Ik ben er ook nog nooit geweest.

 9. Ik ben er ook een keer geweest, leuk park.
  Maar man, wat was het druk, ik wandel daar liever in mijn uppie!

 10. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar daar ben ik nog nooit geweest …
  Die laatste foto vind ik echt geweldig.

 11. Een klein beetje jaloers op je, omdat dit tripje nog steeds op onze agenda staat, maar door al die regen afgelopen zomer is er niets van gekomen. Hopelijk lukt het om vanaf medio oktober nog even te gaan als we weer terug zijn in Nederland, als ik mag werken. Op m’n vrije dag dan. Ik heb m’n tas al gepakt en ga even alleen naar de overkant een strandbed huren bij strandtent Los Naufragos. Albert is nu een eind gaan fietsen. Als de zon schijnt …….. ja ja Sjoerd dan is het leven mooi. Bij jou ook.
  Groetjes
  Mara

 12. Daar heb ik goede herinneringen aan! En ik zou er graag nog eens naar toe gaan, maar dat wordt lastig. Ik kan niet zo goed lopen en het is me daar toch groot! Maar er is genoeg te zien om een hele leuke dag te hebben, hé?

 13. ben er nog nooit geweest,
  maar aan de foto’s te zien is het prachtig……….

 14. Dat is een tijd geleden dat ik daar was… De laatste foto is geweldig. Horecapersoneel is zo divers, van onverschillig tot uiterst vriendelijk en correct en alles wat er tussenin zit.

 15. Je laatste foto is geweldig. Daar hou ik nou van. Musea bezoek ik niet zo snel

 16. Heerlijk toch zo’n dagje uit…!!
  Succes vandaag weer.

 17. Mooie foto’s, lekker weer ook! Dat doet het park duidelijk goed. 😀

 18. Het is lijk Bokrijk ! In zo’n mooi weer zijn de foto’s nog mooier ! Week ze Sjoerd!

Geef een reactie