Verzamelen of sparen ?
Verzamelen of sparen ?

Verzamelen of sparen ?

bVision Photography

Ansichtkaarten,bierviltjes,euromunten,postzegels,theezakjes,speldjes,boeken, lucifersdoosjes,auto’s, brieven, sigarenbandjes, glaswerk, schilderijen, antiek, merkartikelen, je kunt het zo gek niet opnoemen of alles kun je verzamelen. Enkele verzamelingen hebben ze bijeengebracht in het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem.

bVision Photography

Zoals de verzameling o.a. treintjes van Ed Nijpels(foto 1), of de verzameling religieuze voorwerpen, voorzijden van magazines, spaarpotten (foto 2), een verzameling over het koninklijk huis en allemaal pijpen. En niet te vergeten de verzameling kotszakjes op de onderste foto (foto3). Buiten staan al die kabouters die ik niet van mijn vrouw mocht aanschaffen in de loop van mijn leven. Niet dat ik van kabouters hou, maar gewoon vanwege het feit dat A. daar absoluut tegen is. Volgens haar verzamel ik voornamelijk rommel. En een beetje gelijk heeft ze wel.

bVision Photography

22 Comments

 1. Bij het verhuizen naar ons huidige huis direct aan het Veluwemeer, 6 jaar geleden, heb ik nog een album gevonden met suikerzakjes. Ik bewaar dat goed want er zijn heel wat zakjes ingeplakt van stationsrestauraties die al lang niet meer bestaan. Ik zal voor jou als ik terug ben in Nederland van een pagina eens een scan maken. Ik spaar o.a. muziek die in de Top 40 heeft gestaan vanaf 1958 t/m 1984, en in het bijzonder het zeezendertijperk 1960-1974, dat heb ik echt helemaal compleet. Alles op eigen cd’s. Dus als je een nummer zoekt, mail me maar. Zoals je weet spaar ik ook treinen, Nederlandse modellen in de schaal h0 (half-nul), in vitrines en na al die jaren ben ik gaan minderen want er komt tegenwoordig zoveel uit dat bruintje met pré-pensioen dat allemaal niet meer kan trekken. Daarnaast heb ik twee MG’s in de schaal 1:1 (een MGB en een MGF) en zou graag nog een MGB GT er bij willen kopen, maar Mara heeft daar een veto over uitgesproken. Je kan er maar in één tegelijk rijden, zegt ze, en …. we zijn zo vaak weg naar Spanje. Je leest het Sjoerd het leven van een verzamelaar gaan niet over rozen. *wink, big smile*
  Ik vond dit een leuk onderwerp, vandaar deze uitgebreide reactie van me, nu vanmorgen en niet gisteravond na al die glazen Rioja.
  Saludos
  Albert

 2. Ik spaar schaapjes, maar de lol van het verzamelen is tanende. Ik vind het al met al wat rommelig worden. Maar wel minder rommelig dan al die computertijdschriften met allerlei CD’s die ongeorganiseerd in de kamer van P. liggen niets te doen.

 3. frank-103

  Met dit bericht heb ik helemaal niks, maar ik vind je wel spontaan minder aardig……

  🙂

  wat is er trouwens mis met het aanleggen van een bescheiden verzameling? Zoals mooie modelspoorspullen…

  Hachelijk?

 4. Hahaha ik moet mijn vriend ook altijd wat tegen houden, hij wil graag alles verzamelen en ik gooi graag alles weg. Ik heb nog wel ergens een flinke postzegelverzameling, uitgebreid met die van mijn oma en oom. Dat gooi ik natuurlijk niet weg. 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.