Een krasse gedachte om op te schieten
Een krasse gedachte om op te schieten

Een krasse gedachte om op te schieten

Soms heb je van die dagen dat je je ineens realiseert dat er mensen zijn die er een zo radicaal andere manier van denken op nahouden dat je ook eens wat van die gedachten aan het web wil toevoegen. Het begint dan al met een al eerder gehanteerde stelling:
Zet een muur om Brussel en maak het de hoofdstad van Europa. Geef Vlaanderen aan Nederland, Wallonië aan Frankrijk, en het stukje Duitstaligen mag dan ook naar Duitsland. Dan spreekt eenieder zijn eigen taal en heb je ook geen regering meer nodig …
De volgende is natuurlijk ook een inkoppertje:
Geef de mannen een hoger salaris, dan kunnen alle vrouwen weer terug naar het fornuis.
Die past in het kader van:
Hadden ze ons maar wild gelaten.
De laatste is al wat grover, maar heeft wel een super effect:
Geef bejaarden die niet zelfstandig meer verder kunnen een spuitje. De zorg is te duur en de pensioenkas raakt minder gauw leeg.
Zo zullen er ongetwijfeld meer van dat soort krasse uitspraken zijn, die mag u bij uw commentaar dan kwijt. Uitgezonderd uiteraard de typische Wilders uitspraken, daar heb ik inmiddels mijn neus van vol… (Ik behoud uiteraard de mogelijkheid om reacties aan te passen)

bVision Photography

20 Comments

 1. Ik heb het ook niet voor die ongenuanceerde uitspraken, iedereen spreekt volgens betrokkenheid maar het kan ons allemaal overkomen en dan piepen we wel weer anders… Verder ga ik hier wijselijk m’n mond houden, was wel boeiend om lezen , logje én reacties ;

 2. Ik was erg benieuwd wat ik zou aantreffen, maar het valt nog mee. Zelf houd ik niet van die ongenuanceerde uitspraken, maar soms vind ik het wel eens nodig. zo zou ik graag willen dat Burka’s echt verboden worden. Het is wel zo vrouwonvriendelijk en middeleeuws. Laat anders de mannen die bij die vrouwen horen, vaders, broers, etc. dan ook maar in de meest ongemakkelijke kleding uit de middeleuwen gaan lopen. Dan is die man vrouw verhouding in weer op elkaar afgestemd en in evenwicht.

 3. Nederland vind ik een klote land want het weer werkt soms niet echt mee.
  Daarom vertoef ik het liefst in Andalucia. Via de iPad van Mara ga ik je groeten
  en kom ik je een fijn weekend toewensen. We zitten nu samen op een terras,
  de zon schijnt nog steeds, in Iznajar en genieten van ons drankje, zij een
  droge witte wijn en ik als BOB een cola light.

 4. Ik hou niet van al die ongenuanceerde uitspraken. Werkloos, gehandicapt of oud worden kan ons allemaal over komen. Nederland loopt over van mensen met een mening. Ik heb nog wel een tegelwijsheid:

  Het ware te wensen,
  dat alle mensen
  met al hun gebreken
  zichzelf eens bekeken.
  Dan zouden ze het praten
  over anderen wel laten.

  -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

 5. Ik vind het verwonderlijk dat zulke expliciete gedachten vaak alleen over situaties gaan die ver van het bed staan. Makkelijk oordelen over België als Nederlander, maar zodra het over Nederland gaat en veranderingen, staan die mensen vaak als eerste te steigeren. Of als het over hun bejaarde vader gaat, dan moet die opeens de uitzondering zijn op de regel.

  Waar is het inlevingsvermogen?

 6. De buik vol en het komt mijn neus uit.
  Oplossingen zijn vaak simpel, maar de uitvoering laat wel eens te wensen over.
  En soms is dat gelukkig maar.

  Ik ben wel voorstander van een basisloon, voor alle Nederlanders, en wie meer wil werkt er wat extra bij.
  Niet zoals nu dat werken verplicht is.

 7. oma

  Ha Sjoerd,

  Ze zijn erg pittig, en hoop dat dit nooit zal gebeuren.
  Maar eentje ken ik ook wel, als men arbeidsongeschikt is, krijgt men een baalhooi en kan zich melden bij verbrandingsoven 13. oma

 8. frank-103

  iedereen die lang de gevangenis moet een spuitje geven, de besparing in de gezondheidszorg stoppen?
  (NB rekensommetje: indien de gevangenis per gevangene 100 euro kost en een begravenis 5.000 euro, dan is bij 50 dagen het break even point bereikt)

  Vet hachelijk?

 9. Ge neemt een gevoelige snaar vast Sjoerd ! Ollie is Vlaming maar GEEN Flamingant , dat is een groot verschil ! Brussel is voor de Vlamingen en Walen een gevoelige snaar. Binnen 19 jaar leven we 200 jaar tezamen , waarom die separatie schreeuwen .En samengaan met Nederland ? Ondanks mijn grote liefde aan jullie land , zie mij niet zo vlug met een oranje petje op !
  En de laatste gedachten , doet Ollie alsof hij die niet gelezen heeft !

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.