Roestieke bouwgevalletjes – st .Gangolfus

bVision Photography

In 1128 leefden een paar monniken op de “Burg”. Een vesting hoog gelegen boven Heinsberg (Duitsland) en een kilometer of tien van Roermond af. Daarnaast werd in ca 1255 de kerk gebouwd met een muur eromheen en een versterkte riddertoren. Destijds een geheel maar later bleef alleen de kerk in takt met de riddertoren. Van de Burg zijn alleen nog maar enkele resten van de muren overeind gebleven. Rondom de kerk zijn later kazematten aangebracht voor de verdediging van deze heuvel. Heel veel was vervallen en men is nu bezig om de aanwezige stukken te restaureren. Beslist een (foto)bezoekje waard. Dit (club)huis heeft heel veel historische waarden. Van oorsprong liep hier zelfs een romeinse weg langs die voor een gedeelte is terug gevonden een meter onder het maaiveld. De weg dateert uit ca 99 jaar voor christus. De foto’s moeten het verder doen en zijn uiteraard te vergroten door erop te klikken.
Foto 1: De kerk vanaf de burcht
Foto 2: Model Inga op de riddertoren
Foto 3: Detail van de spits van de kerk gezien vanaf de riddertoren

bVision Photography

bVision Photography

16 Comments

 1. Wonderlijk toch dat dit, dat bij mij om de hoek ligt, ook alweer aan mijn aandacht tot nu toe heeft kunnen ontsnappen.

 2. Ha Sjoerd,

  Het is een historisch onderdeel van de omgeving, dat hoor je te koesteren.
  Inga, staat mooi op de foto,in nog zeer goede staat :).
  Nog een fijne week gewenst. Oma

 3. Burchten, kastelen en kerken die gerestaureerd worden is altijd een goede zaak. Op onze rondreis in Andalucia al een paar gezien. Alleen gaat de vooruitgang langzaam omdat het veel geld kost. Jonkvrouw Inga past wel in het rijtje. *wink, big smile*
  Saludos
  Albert

 4. Ze mogen die Romeinse weg wel zichtbaar maken, het liefst tot Rome.

 5. Buiten de vakanties om kijk ik normaal niet naar kerken, deze is wel aardig. Vond het ‘model’ het goed dat ze op de foto ging? Ik ben altijd erg voorzichtig met het op de foto zetten van de kinderen van iemand anders, eigenlijk doe ik dat niet, voor je het weet levert dat problemen op.

 6. Mooi stukje geschiedenis en goed dat ze het aan het opknappen zijn.

 7. Met een mooi koperen dak. Zulke gebouwen moeten zeker goed bewaard blijven en als het kan ook een functie hebben, deze zal nog wel gewoon als kerk gebruikt worden.

 8. Mooie blauwe lucht zie ik, hier alle soorten grijs…
  Mooie foto’s weer, en dat model… familie;) ??

 9. ongelovelijk, wat oud he! Schitterend! En tegenwoordig heerst daar een heel andere sfeer.

 10. Mooi, die scherpe contouren tegen die felblauwe lucht die tegen de bomengrens een ietsje roze kleurt.

 11. Zo maken ze ze niet meer…En in het verlengde van wat Redstar zegt: Vaak staan die oude burchten en kastelen grotendeels leeg…en dat met woningnood! Natuurlijk is het mooi om levende geschiedenis in stand te houden maar ook ik vind dat er meer tijd en geld besteed mag worden aan een beetje prettig leven voor hen die nú leven.

 12. Als je er over nadenkt best raar. Zulk oud spul opknappen met een berg geld, terwijl ze aan de andere kant woningen slopen om er dure huizen op te zetten. Veel oude woningen zijn namelijk nog gewoon goed.

 13. een romeinse weg van voor christus, da’s pas de moeite.
  Er zit nog zoveel onder de grond waarvan men het bestaan vergeten is.

 14. Opknappen is vaak erg de moeite waard, ook al is het oud en vervallen.
  Fijne zondag.

 15. Vandaag gaan we de kerstboom opzetten. Ook bijna kerkelijk op http://www.brillie.nl

Geef een reactie