Roestieke bouwgevalletjes – st .Gangolfus

Roestieke bouwgevalletjes – st .Gangolfus

bVision Photography

In 1128 leefden een paar monniken op de “Burg”. Een vesting hoog gelegen boven Heinsberg (Duitsland) en een kilometer of tien van Roermond af. Daarnaast werd in ca 1255 de kerk gebouwd met een muur eromheen en een versterkte riddertoren. Destijds een geheel maar later bleef alleen de kerk in takt met de riddertoren. Van de Burg zijn alleen nog maar enkele resten van de muren overeind gebleven. Rondom de kerk zijn later kazematten aangebracht voor de verdediging van deze heuvel. Heel veel was vervallen en men is nu bezig om de aanwezige stukken te restaureren. Beslist een (foto)bezoekje waard. Dit (club)huis heeft heel veel historische waarden. Van oorsprong liep hier zelfs een romeinse weg langs die voor een gedeelte is terug gevonden een meter onder het maaiveld. De weg dateert uit ca 99 jaar voor christus. De foto’s moeten het verder doen en zijn uiteraard te vergroten door erop te klikken.
Foto 1: De kerk vanaf de burcht
Foto 2: Model Inga op de riddertoren
Foto 3: Detail van de spits van de kerk gezien vanaf de riddertoren

bVision Photography

bVision Photography

16 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Het is een historisch onderdeel van de omgeving, dat hoor je te koesteren.
  Inga, staat mooi op de foto,in nog zeer goede staat :).
  Nog een fijne week gewenst. Oma

 2. Burchten, kastelen en kerken die gerestaureerd worden is altijd een goede zaak. Op onze rondreis in Andalucia al een paar gezien. Alleen gaat de vooruitgang langzaam omdat het veel geld kost. Jonkvrouw Inga past wel in het rijtje. *wink, big smile*
  Saludos
  Albert

 3. frank-103

  Buiten de vakanties om kijk ik normaal niet naar kerken, deze is wel aardig. Vond het ‘model’ het goed dat ze op de foto ging? Ik ben altijd erg voorzichtig met het op de foto zetten van de kinderen van iemand anders, eigenlijk doe ik dat niet, voor je het weet levert dat problemen op.

 4. Zo maken ze ze niet meer…En in het verlengde van wat Redstar zegt: Vaak staan die oude burchten en kastelen grotendeels leeg…en dat met woningnood! Natuurlijk is het mooi om levende geschiedenis in stand te houden maar ook ik vind dat er meer tijd en geld besteed mag worden aan een beetje prettig leven voor hen die nú leven.

 5. Als je er over nadenkt best raar. Zulk oud spul opknappen met een berg geld, terwijl ze aan de andere kant woningen slopen om er dure huizen op te zetten. Veel oude woningen zijn namelijk nog gewoon goed.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: