Een lekker herfstdagje

bVision Photography

Gisteren eindelijk weer eens een reguliere vrije dag op woensdag. Dat zijn van die echte klusjesdagen die je speelruimte geven in het weekend. Even op bezoek bij het Assurantiekantoor, even wat sleutels laten bijmaken bij de plaatselijke vakman, yes, van Geemen bestaat nog steeds en levert uitstekend vakwerk af met garantie. Daarna even voor de boodschappen naar Appie in Beek, even thuis afzetten en wat materiaal halen bij Hornbach in Kerkrade, een paar bloembakken vullen, A. aan de strijk, en ik een vloertje storten, en ergens op de weg tussendoor, bij het archeologisch rustpunt in Schimmert, de bijgaande foto’s gemaakt. Als dat geen prachtig herfstweer is… Op de bovenste foto staat een van de markantste punten in zuid Limburg, de watertoren, aan de rand van Schimmert. De kerk van Schimmert, opgetrokken in volgens mij Kunrader steen, op de onderste foto is op hetzelfde punt genomen. Ik mis alleen nog de tekst “groeten uit zuid Limburg” erop (click to see them BIG).
Een vaste vrije dag en dan op je gemak wat dingen doen die nodig zijn. Dat is pas echt genieten en geeft ruimte in het weekend. En als ze straks vragen waar was u op 19 oktober 2011, nou, dan kunnen ze het hier nalezen…

bVision Photography

20 Comments

 1. Het was dus al met al een heerlijke dag!
  Lekker nuttig.
  Wetende dat er nog werkdagen volgen.

  Maar een dagje vrij lijkt me sowieso wel eens lekker.

 2. Ha Sjoerd,

  Wel prettig hoor een vrijetijd tussen de werkzaamheden.
  De watertoren is net als de kerktoren en typisch Hollandse blik, heel mooi.
  Is het vloertje goed gelukt, anders nog even vlakkevloer er over heen. oma

  Ot. Heb bijna een afspraak bij de huisarts gemaakt, hopelijk is er een oplossing voor de allergie, en tentje buiten is ook niks.

 3. Sinds ik in de WAO zit mis ik echt mijn snipperdagen. En mijn weekenden zijn wel heel lang.

 4. Werken is straks nog uniek. Banen in overvloed.

 5. lekker zo’n vrije dag in het midden van de week maar wel erg druk dagje geweest zo te lezen.

 6. Ja , Limburg is prachtig, een van de mooiste provincies van het land! En het weer zat ook mee, beter dan voorspeld als ik het goed heb 🙂

 7. Heerlijk herfstweer inderdaad!
  Jammer dat je dan zoveel te doen had.. Nu hoop ik voor je dat je in het weekend dan wel kan genieten van prachtig herfstweer!

 8. Wat een prachtig gebouw, die watertoren.

 9. Prachtplaatjes, Sjoerd! De herfst levert mooi licht voor fotografen…Lang leve dit jaargetijde!

 10. Die torentjes ken ik, het is vlak bij onze vrienden in Groot Genhout. Volgens mij zie je ze al als je bij hun de straat uit loopt.

 11. Mijn dank voor deze mooie vereeuwiging van mijn woonomgeving, die ik dus voor een deel als achtergrond gebruik voor mijn eigen weblog.

 12. en zo is je log een reminder van wat je deed op welke dag, een digitaal spoorboekje van Sjoerd

 13. Lekker zo’n dagje. Wat heeft de grond daar toch een mooie kleur, zeker als de zon er op schijnt.

 14. Inderdaad: deze foto kan zo in het rek bij de plaatselijke VVV. Of plak er een postzegel op en stuur hem naar mij. Ik vind hem nl. schitterend! Wat is Limburg toch mooi en wat zijn extra vrije dagen toch heerlijk. Dat zou iedereen wel willen, hé?

 15. Herfstdagen waarop het droog is zijn de mooiste.
  Dan valt overla te genieten, maar zeker in Zuid-Limburg. Schimmert ken ik niet trouwens.
  Dankzij die vrije dag kun je nu al uitkijken naar een rustig weekend!

 16. Prachtige dag daar, bij ons iets minder. Hagel op het moment dat ik op de bus sta te wachten (zonder hokje uiteraard). 😉
  En bedankt voor de herinnering, moet ook sleutels bij laten maken. 😀

 17. Goe bezig geweest lees ik en kunrader steen … even opzoeken !

 18. zo’n midden in de week vrij dagje, inderdaad dan kun je veel dingetjes doen die anders nog in het weekend moeten gebeuren.

 19. Buitengewoon handig zo’n vrije dag tussendoor.
  Ik heb vandaag een compleet volle dag.

 20. Fijn dat je nu wat meer speelruimte hebt in het weekend.
  Ja lekker zo die klusjesdagen.
  Suc6 vandaag weer.

Geef een reactie