Chevrolet Corvette 1953

bVision Photography

Vandaag even naar de Amerikanen op een continent ver weg. Daar waar de automobielindustrie historie schreef, maar dan voor de massa. Maar ook daar bevestigen de uitzonderingen de regel, en dat is zeker zo voor de protserbakken van Chevrolet, vooral de Corvette. Het unieke van de Corvette is zijn kunststof carrosserie. De eerste Corvette werd gebouwd in 1953 in Flint, Michigan in een hoek van de fabriek waar de overige Chevrolet-modellen werden gemaakt. De 1953 Corvette had een 3,8 liter 6 cilinder in lijn motor met een vermogen van 150 pk. Omdat alle Corvettes met de hand gemaakt werden en de productie van een auto met een kunststof carrosserie eigenlijk in een experimenteel stadium verkeerde werden er in dat jaar slechts 300 stuks gefabriceerd. De prijs was $3.734 wat twee keer zoveel was als voor een “gewoon” Chevrolet-model betaald moest worden. Alle 1953 Corvettes waren wit met een rood interieur. De eerste corvettes waren motorisch zwaar onder de maat en werden later vervangen door een achtcilinder motor. Maar, het was 1953, mijn geboortejaar dus Who cares… Daarom, ongezien mijn virtuele garage in

bVision Photography

16 Comments

 1. Rij ‘em maar binnen !

 2. slaat misschien nergens op,
  maar moet ineens denken aan de Volvo die ik hier laatst zag in Sneek…
  bleek ’n P 1800
  vond ‘m erg mooi
  Een remake met moderne techniek in plastic zou wel wat zijn ; )

 3. Die oudere Corvettes vind ik ook mooi, maar die uit de jaren zeventig niet meer, dat wreden echt pooierbakken vond ik. Trouwens nooit geweten dat die oudere ook al van kunststof waren. 1953, toen was Flint nog een rijke stad…

 4. Ha Sjoerd,

  Denk dat ze wel waarde vast zijn, de opvolgers mogen er ook wel zijn.
  Een mooie auto. oma

 5. Ze lijken me dan weer niet erg ruim.
  Dat kan meevallen natuurlijk.
  Toch zit ik liever hoog en in wat meer ruimte.

 6. Deze auto heeft altijd tot mijn verbeelding gesproken in de ‘early sixties’. Ik vind hem stoer en mooi. Uiteindelijk werd het een MGB uit California USA. Een overbuurman heeft een Corvette en nog steeds mag ik een keer met hem mee. Groot gelijk dat je hem in je virtuele garage stalt.
  Grtz
  Albert

 7. Geweldige auto!
  Wie weet mag je deze auto nog wel een keer in het echt bewonderen. 🙂

 8. te koud voor een open dak.
  toch vind ik het een knappe wagen.

 9. Toch vind ik dat een leuke auto!

 10. Nu ik zo verkouden ben trekt een open dakje mij niet zo. Ik zou jou als kenner van oude auto’s het woord chevrolet wel eens willen horen uitspreken, want dat verandert door de jaren heen heb ik zo’n idee

 11. Op een mooie zomerse dag zou ik er wel eens een ritje mee willen maken.

 12. prachtig,
  die mah hier ook staan.
  zal je van de week even een foto mailen van een oude amerikaan, misschien kan je er wat mee,
  😉

 13. Ik heb toch een andere voorkeur.

 14. Prachtig! Ik wil hem ook wel in mijn garage hoor 🙂

 15. In zon autootje wil ik wel gespot worden…

 16. Niet mijn favoriet, heeft wel een hele lange neus.
  Fijne zaterdag.

Geef een reactie