Ford Mustang

bVision Photography

Voor velen was dit de droom van hun leven. Een echte Amerikaanse sportwagen, de Ford Mustang. Eigenlijk de enige droom die uit kon komen. Want het was ook nog eens de goedkoopste Amerikaanse sportwagen. En laten we het even niet hebben over de benzineprijzen, en het aantal tankstations wat je moest bezoeken voordat je op de plaats van bestemming was, dat telde allemaal niet als je met zo’n wagen door Nederland heen kon rijden. Overigens zijn er destijds best wel veel van verkocht. Maar zoals bij vele klassiekers, er is maar één modellen reeks die telt, en dat is in dit geval de eerste modellenreeks de 1965 Ford Mustang, die ironisch genoeg van 1964 tot 1966 gemaakt werd. Dit model speelde de hoofdrol in de James Bond film Goldfinger. Maar werd ook in diverse andere films gebruikt. Wat niet iedereen weet is dat dit model een aantal jaren in de Amsterdamse Ford Fabriek in elkaar werd gezet voor de verkoop in Europa. De prijs in Amerika startte destijds bij 2300 dollar….(klik foto = big foto)

bVision Photography

13 Comments

 1. Zelf heb ik trouwens nog nooit in een Mustang gereden. Dat was ik even vergeten te zeggen.

 2. Een MUSTANG !!!! Ons huis staat er vol van, miniatuurtjes, posters ed wel te verstaan 😉 , m’n vriend is werkelijk verliefd op die wagen en z’n ultieme droom is er ooit ééntje te bezitten… Vind het zelf ook wel n knappe auto maar om nu zo ééntje in onze garage te hebben ?? hmmm….
  ps : Sorry, is een hele tijd geleden dat ik hier nog langs kwam, heeft niets met jou of je blog te maken, doch alleen met ‘tijd’…

 3. Twee prachtige foto’s van een auto die stilletjes in mijn gedachten mijn droomauto was, maar ik het geld er niet voor had om hem aan te schaffen. Ik reeds in die tijd slechts op mijn zwarte Puch met hoog stuur.
  Fijne zondag, grtz Albert

 4. Ha Sjoerd,

  Nu klopt mijn hart erg snel.
  Zelf ooit in mogen rijden, nee ik had hem niet zelf.
  Maar de zoon van vrienden heeft wel een mooie Mustang in bezit in de zelfde kleur als foto 1.
  Een pracht car. oma

 5. Radio Mustang, waar ik voor draaide was toch echt een paard.

 6. Koehoel! Gewoon even niet denken aan bijkomende kosten en de schade aan het milieu maar genieten! Fijne zondag, Sjoerd!

 7. prachtige auto,
  die rode spreekt me zeer aan.
  😉

 8. Ik wil die blauwe!!!! Mag dan ordinair zijn, het lijkt me kicken om er eens een rondje in te mogen (mee)rijden! Gaaf.

 9. Ik vind het een beetje ordinair.
  Dat past goed bij sommige mensen, niet bij mij.

 10. Nee met een Ford heb ik helemaal niks. Herrie makers over het algemeen. 😉

 11. Prachtig! Een kleine dertig jaar geleden heb ik er een keer een ritje mee mogen maken. Dat was echt geweldig.

 12. Ik hoef er geen, maar vind ze wel mooi om te zien, vooral die cabrio. Sjaaltje om en gaan 🙂

 13. Als ik tegen een betaalbare oude Amerikaanse pick-up aan loop die in goede staat is koop ik er een. Altijd al willen hebben.

Geef een reactie