Discovery Center Continium in Kerkrade
Discovery Center Continium in Kerkrade

Discovery Center Continium in Kerkrade

bVision Photography

Gisteren reed de auto plotseling richting Discovery Center Continium in Kerkrade, bij het station. De laatste keer dat ik daar was heette het geloof ik nog Industrion Kerkrade, maar deze vlag dekte de lading niet meer. Het was niet alleen maar een terugblik op de historie van ons industrieel erfgoed meer, men wilde het aantrekkelijk maken voor de jeugd en een zo wat jonger publiek aantrekken. Het laten ontdekken staat voorop en het vooruit blikken naar de toekomst, de historie is een beetje naar achteren zet. De start begint al bliksemend in het Timewarp Theater, waar je rijdend langs een groot rond scherm kunt kijken naar de evolutie vanaf de oerknal. Het gaat er heftig aan toe in deze rondom projectie. In de Explorer Zone vind je van alles in de ik vorm, Ik woon en werk, ik maak, ik bedenk, ik eet en drink, ik en mijn lijf. En daar stopt het bij mij met exploren, de rest mag de jeugd uitzoeken. De doe opdrachten daar zijn wel aardig om te zien, maar voor mij niet meer om te doen. Ik stort mij in de Hall of Fame. Daar waar destijds het Industrion voor stond. Daar zijn ook de beide foto’s gemaakt op de wanden aldaar wordt continu een film gedraaid over het Limburgs (mijn)verleden. De toegang tot het Continium is met een museum jaarkaart gratis, parkeren kost ook niets, dus waarom zou je er niet eens gaan kijken als je in de buurt bent.

bVision Photography

16 Comments

  1. Geweldig Sjoerd dat je deze tip hier plaatst. Zowel Albert als ik hadden er nog nooit van gehoord, dus als we in de buurt zijn, en de regen komt met bakken naar beneden, dan hebben we in ieder geval een slecht-weer-attractie. Ik keek net op m’n iPad naar de weersvooruitzichten voor volgende week en die zijn echt niet slecht. In ieder geval droog.
    Vanaf de waterlijn aan het Veluwemeer
    Groetjes
    Mara

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.