Discovery Center Continium in Kerkrade

bVision Photography

Gisteren reed de auto plotseling richting Discovery Center Continium in Kerkrade, bij het station. De laatste keer dat ik daar was heette het geloof ik nog Industrion Kerkrade, maar deze vlag dekte de lading niet meer. Het was niet alleen maar een terugblik op de historie van ons industrieel erfgoed meer, men wilde het aantrekkelijk maken voor de jeugd en een zo wat jonger publiek aantrekken. Het laten ontdekken staat voorop en het vooruit blikken naar de toekomst, de historie is een beetje naar achteren zet. De start begint al bliksemend in het Timewarp Theater, waar je rijdend langs een groot rond scherm kunt kijken naar de evolutie vanaf de oerknal. Het gaat er heftig aan toe in deze rondom projectie. In de Explorer Zone vind je van alles in de ik vorm, Ik woon en werk, ik maak, ik bedenk, ik eet en drink, ik en mijn lijf. En daar stopt het bij mij met exploren, de rest mag de jeugd uitzoeken. De doe opdrachten daar zijn wel aardig om te zien, maar voor mij niet meer om te doen. Ik stort mij in de Hall of Fame. Daar waar destijds het Industrion voor stond. Daar zijn ook de beide foto’s gemaakt op de wanden aldaar wordt continu een film gedraaid over het Limburgs (mijn)verleden. De toegang tot het Continium is met een museum jaarkaart gratis, parkeren kost ook niets, dus waarom zou je er niet eens gaan kijken als je in de buurt bent.

bVision Photography

16 Comments

 1. Een mooi stukje praktische Limburg Promotie dat meer zoden aan de dijk zet dan al die miljoenen verslindende reclame – campagnes die stuk voor stuk zonder tastbaar resultaat een stille dood sterven.

 2. Ziet er goed uit ken het niet. Leuk om te weten als we ooit nog eens in de buurt zijn.

 3. Ha Sjoerd,

  Dat is zeker leuk om te bezoeken, ik heb veel intresse in de industriele revolutie. oma

 4. In Schotland heb je een museum van de techniek. Prachtig, van stoom tot aan kernenergie. En alles werkende te zien. Heerlijk gewoon.

 5. als je het maar leuk had,
  musea is niet mijn ding.
  misschien ooit………

 6. grijze dag of niet, het bezoeken meer dan waard zo te zien en te lezen.

 7. Geweldig Sjoerd dat je deze tip hier plaatst. Zowel Albert als ik hadden er nog nooit van gehoord, dus als we in de buurt zijn, en de regen komt met bakken naar beneden, dan hebben we in ieder geval een slecht-weer-attractie. Ik keek net op m’n iPad naar de weersvooruitzichten voor volgende week en die zijn echt niet slecht. In ieder geval droog.
  Vanaf de waterlijn aan het Veluwemeer
  Groetjes
  Mara

 8. echt wel iets voor een grijze zondag.
  Ik ondanks het grijs gisteren toch een lange wandeling gemaakt

 9. Ik woon redelijk in de buurt daarvan, ik kom regelmatig heel dicht in de buurt daar, maar ik ben er nog nooit in geweest. Goed voornemen: toch eens doen. De eerste foto geeft een mooi sfeerbeeld van het museum. Die bevalt me dan ook het beste.
   

 10. Met zo’n auto kom je nog eens ergens 😉

 11. Ik ben helaas geen echt museum mens…

 12. Daar ga ik denk ik ook eens rondlopen in de toekomst.

 13. Mooie invulling van de zondag 🙂

 14. Misschien een tip voor de Ronde van ‘Olland 2 ! Zeer interessant voor Ollie !

 15. Leuke bezigheid op een grijze zondag.
  Succes vandaag.

 16. Heel goed idee, en prima vermaak.
  Vermaak met inhoud, daar hou ik van!

Geef een reactie