Discotheek Bacardi
Discotheek Bacardi

Discotheek Bacardi

Toen we nog een paar jaartjes jonger waren….
Bij oma kunnen we deze week een verzoekje deponeren met als thema geluk. Onmiddellijk schoot me een melodie naar boven die mij destijds, zo rond 1973, wel aansprak. Ik zat destijds op de MTS in Heerlen en heel af en toe bezochten we wel eens een Discotheek. Ik heb een tijdje moeten zoeken naar de artiest, maar na een intensieve zoektocht stond me die ook helder voor de geest. Wat me het meeste trof was niet de muziek of de artiest, maar de plaats waar het plaats vond, Discotheek Bacardi, in onmiddellijke nabijheid van het station. Ik kon me de disco met interieur en indeling zo ineens voor de geest halen, we praten hier over rond 1973, bijna 40 jaar terug. De Discotheek is er al lang niet meer het is nu dacht ik een appartementen complex. Ik heb er toevallig een tijdje terug wat foto’s van gemaakt, waar de onderstaande er ene van is. Op internet vind je er niets over, dus als je meer weet en toevallig hier terecht komt… overigens was de plaat: Do you love me, van Sharif Dean, de absolute nummer uno in 1973, een schuifelplaatje tot en met, die zomaar overal langsdoor fietste. Het was overigens de eerste en de laatste hit van deze in Cassablanca geboren en op dat moment in Brussel studerende Frans/Argentijn. Overigens is de onderstaande foto, in tegenstelling tot mijn principes, getonemapped.

bVision Photography

17 Comments

 1. 1973 is het jaar dat onze oudste zoon is geboren. Ook voor ons het laatste volle jaar met Radio Veronica en Radio Nordsee International. De plaat voor ons uit dat jaar is van Redbone, We were all wounded at Wounded Knee. Die schuivelplaat van jou kennen we maar al te goed. Groetjes vanuit Wijlre, Café à gen Baan (http://cafeagenbaan.com/pages/94602/Home.html) tegenover het stoomtreinstation Wijlre van de ZLSM
  Hoi Hoi
  Albert y Mara

  1. leon limpens

   recht tegenover de toegang tot het station!!!

   Ik kwam er dikwijls in die tijd, met mijn neef Leon Keulen, toen eveneens uit Nuth.
   De discjockey heette William

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.