Roestieke bouwgevalletjes – St. Joost

bVision Photography

Op weg van Roermond naar Hoensbroek reed mijn auto helemaal vanzelf binnendoor langs dit roestiek bouwgevalletje. Bie Wullemke, stond er nog op het uithangbord. Vreemd genoeg was dat ook het best bewaarde stukje van dit bouwgevalletje. Voor de deur van het café stond een wit bord met een tekst die erop duidde dat men snel van het pand met de bijbehoren 600 m2 grond af wilde. Ik heb het vermoeden dat de huidige eigenaar, wellicht een van de kinderen van de gemeente de opdracht heeft gekregen om het te slopen. Het Café kan niet meer geweest zijn dan een grote huiskamer en het huisje ernaast was ook wel errug klein. Bie Wullemke is op het internet helemaal dood. Er is helemaal niets van te vinden, alleen het adres staat op diverse plaatsen genoemd, het verhaal achter Wullemke kan ik echter niet achterhalen. Dat steekt een beetje. Heeft iemand dat verhaal wel, dan wil ik het hier best neerzetten. Voor de rest wens ik iedereen een hele roestige zondag.

bVision Photography

18 Comments

 1. Een prachtig vervallen gebouw. Zo staan er volgens ons nog meer langs de Napoleonbaan.

 2. Ik ben er jaar in jaar uit langs gekomen, maar dit verval is mij nooit opgevallen. Om je eerlijk de waarheid te zeggen wist ik niet eens dat ‘Bie Wullemke’ in Sint Joost bestond.

 3. Ha Sjoerd,

  Volgens mij is het nog niet zo lang terug gesloten, als je zoekt op “Bie Wullemke”, staat de gegevens op verschillende sites van uitgaans gelegenheden.
  Een goede week gewenst. Oma

 4. Apart zeg, dat moet inderdaad wel heel klein zijn geweest!

 5. Het verleden is aan het vergaan in dit land.

 6. jammer dat ze dit pand slopen. Het moet er erg gezellig geweest zijn.

 7. Ik ben er nog nooit geweest, ken het dus ook niet. Maar het ziet er wel ontzettend gemoedelijk uit. Hoop dat je er achter kan komen, is altijd leuk te weten.

  Fijne avond!

 8. dat teken op de muur – – – houd me wel bezig – – weet iemand waar dat voor staat?

 9. Soms is geen verhaal ook mooi, dan kan je zelf gaan fantaseren.
  Maar het echt weten is een drang die ik ook wel heb.

 10. met een beetje google-en moet je meestal toch een heel eind komen. Ik zou het vooral op adres proberen, op naam in combinatie met cafe. Aangezien we hier geen Limburgs dialekt spreken en ik ook geen zachte g op mijn toetsenbord heb, laat ik het over aan jouw streekgenoten….
  🙂

 11. Hopelijk kan iemand je nog wat vertellen over Wullemke. Aan mij heb je in elk niets in dit geval.

 12. Zoiets is wel intrigerend zeg… Kom je hier niet zo snel tegen, zulke pandjes.
  Hoop dat er iemand is die je meer kan vertellen over Wullemke!

 13. jammer inderdaad dat je het verhaal erachter niet kan achterhalen.
  Zou ik ook niet uit kunnen staan.
  Off topic, social media heeft wel zijn nut bewezen, zelfs jij wist dat onze Sinterklaas voor een dichte brug lag hahahaha.

 14. Ik kan je er niet aan helpen.
  Maar toch een fijne zondag.

 15. Tsja ehmm, ik heb dus werkelijk geen idee!
  Maar mooi ziet het er wel uit.
  Toen dat nog open was erg knus!

  Ik ben weer terug van mijn ‘storing’. 😀 Maar pas dinsdag of woensdag begin ik weer echt. Er liggen een paar foto’s op mij te wachten die ik moet uitzoeken….

 16. ik kan je er ook niet aan helpen,
  voor jou een fijne rustige dag.
  ik ga maar weer aan de poets……….

 17. Ook hier niets van bekend, maar dat het een opknapbeurt nodig heeft is zeker.

 18. Ik heb het verhaal ook niet voor je. Ik ken heel dat café niet.

Geef een reactie