Roestieke bouwgevalletjes – St. Joost
Roestieke bouwgevalletjes – St. Joost

Roestieke bouwgevalletjes – St. Joost

bVision Photography

Op weg van Roermond naar Hoensbroek reed mijn auto helemaal vanzelf binnendoor langs dit roestiek bouwgevalletje. Bie Wullemke, stond er nog op het uithangbord. Vreemd genoeg was dat ook het best bewaarde stukje van dit bouwgevalletje. Voor de deur van het café stond een wit bord met een tekst die erop duidde dat men snel van het pand met de bijbehoren 600 m2 grond af wilde. Ik heb het vermoeden dat de huidige eigenaar, wellicht een van de kinderen van de gemeente de opdracht heeft gekregen om het te slopen. Het Café kan niet meer geweest zijn dan een grote huiskamer en het huisje ernaast was ook wel errug klein. Bie Wullemke is op het internet helemaal dood. Er is helemaal niets van te vinden, alleen het adres staat op diverse plaatsen genoemd, het verhaal achter Wullemke kan ik echter niet achterhalen. Dat steekt een beetje. Heeft iemand dat verhaal wel, dan wil ik het hier best neerzetten. Voor de rest wens ik iedereen een hele roestige zondag.

bVision Photography

18 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Volgens mij is het nog niet zo lang terug gesloten, als je zoekt op “Bie Wullemke”, staat de gegevens op verschillende sites van uitgaans gelegenheden.
  Een goede week gewenst. Oma

 2. frank-103

  met een beetje google-en moet je meestal toch een heel eind komen. Ik zou het vooral op adres proberen, op naam in combinatie met cafe. Aangezien we hier geen Limburgs dialekt spreken en ik ook geen zachte g op mijn toetsenbord heb, laat ik het over aan jouw streekgenoten….
  🙂

 3. Tsja ehmm, ik heb dus werkelijk geen idee!
  Maar mooi ziet het er wel uit.
  Toen dat nog open was erg knus!

  Ik ben weer terug van mijn ‘storing’. 😀 Maar pas dinsdag of woensdag begin ik weer echt. Er liggen een paar foto’s op mij te wachten die ik moet uitzoeken….

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.