Roestieke bouwgevalletjes – Onze Lieve Vrouwebasiliek
Roestieke bouwgevalletjes – Onze Lieve Vrouwebasiliek

Roestieke bouwgevalletjes – Onze Lieve Vrouwebasiliek

bVision Photography

Vandaag neem ik u mee terug naar het jaar 1000. Toen is namelijk de bouw gestart van de deze basiliek. De basiliek is tweede basiliek in Maastricht, de andere is de Sint Servaas. De basiliek is voor het grootste deel gebouwd in de Romaanse stijl met een vleugje Duitse invloed. In een zijkapel is het beeld ‘Onze Lieve Vrouwe Sterre der Zee opgesteld’. De foto’s zijn op een avond gemaakt aan de achterzijde van de basiliek, u ziet de op een vesting lijkende toren. Roestiek is het in ieder geval. Roestig niet. Overdag lijkt het geheel een beetje somber, zoals trouwens ook de donkere binnenzijde, maar in de avond is alles sfeervol verlicht. Ik wens u ook vandaag een hele roestige zondag toe. Morgen meer over de cursus portretfotografie die ik gisteren heb gevolgd in Baesweiler.

bVision Photography

21 reacties

 1. zo rond deze tijd loont het de moeite om er eens binnen te lopen, er willen nog wel eens muziekensembles bezig zijn met het repeteren voor een kerstconcert.
  Voor mij gaat er niets boven een mooi vroeg of laat lente/zomer/herfst/winterzonnetje op die oude muren, dat kunstlicht is overal altijd hetzelfde.

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  De basiliek is dan wel de tweede basiliek in Maastricht maar geen bouwvalletje, toch.
  Mooi de foto’s met het gele licht. oma

  ot, de teksten die over de uitvinding zelf gaat, vertaal ik uit de orginaile tekst die bij het patent zit, soms een hele klus om daar wat van te maken.
  Wollig ouderwets.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.