Workshop portretfotografie (1)
Workshop portretfotografie (1)

Workshop portretfotografie (1)

bVision Photography

Afgelopen zaterdag ben ik naar een workshop portretfotografie geweest in Baesweiler, dat ligt net over de grens met Duitsland. Deze workshop was georganiseerd door Gary Busch. In een workshop is het de bedoeling dat je al spelenderwijs samen met je workshop collega’s aan de slag gaat, en samen leert van elkaar. Uiteraard met ondersteuning van Gary. We waren te gast in de fotostudio van Thomas Nutt, zelf ook geen onverdienstelijk fotograaf. Op 4 verschillende scenes konden we aan de slag met een aantal modellen, waarvan er twee hier op het blog staan, Tanja en Denise. Alles wat ik voorheen geleerd heb over portret en studiofotografie kon meteen de kast in. Dat is voor de fotograaf met de winkel om de hoek, waar een kant en klaar studio opgesteld is. Vertrouwde ik tot zaterdag nog op de P-stand van mijn Nikon D5100, ook verleden tijd dus. Want met studioflitsers heb je daar niets aan. Alles dus in standje M. Ook met de modellen sta je in het begin wat te stuntelen, de modellen zijn gelukkig meer ervaren dan jezelf bent, en ook dat went snel. De groep klikte ook op de een of andere wijze. Soms heb je dat helemaal. Een aanrader om een dag met Gary rond te mogen lopen en te leren van zijn ervaring met fotografie. Overigens zijn de foto’s hier onbewerkt, een beetje eigenwijs blijf ik toch. Ich habe mich jedenfalls gefreut mitmachen zu dürfen… (morgen deel 2 met o.a. Stefan)

bVision Photography

22 Comments

 1. Het volgen van zo’n cursus kan altijd verhelderend werken en zeker in jouw geval kom je nog meer te weten en zal dat dan ook toepassen in de praktijk. Dat is jou wel toevertrouwd. Geen Auto instelling, dat deed je al, maar nu ook geen P-instelling meer.
  O.T. Afgelopen weekend druk geweest met leuke dingen, daarom blog links laten liggen.
  Saludos
  Albert

 2. Zo’n cursus lijkt mij ook heel leuk om te doen. Ik heb al eens een keer met een flitsset mogen spelen, maar portretten maken is dan weer iets anders dan een whiskyfles!
  NB bij de onderste heeft die mevrouw wel een erg groot neusgat, haar hoofd minder schuin laten houden of iets meer van beneden flitsen?

 3. Het is sowieso altijd leuk om iets te leren. Als het dan ook nog een onderwerp is wat je ligt is het helemaal fijn. De resultaten mogen er zijn, trouwens! Ook aardig om alles wat je vooraf wist even overboord te zetten en vanuit een heel nieuwe insteek naar een onderwerp te kijken.

 4. Nou dat is toevallig. Ik heb nog niet zo lang geleden 1600 portretten mogen maken van middelbare scholieren. Die heb ik allemaal zonder flits gemaakt. Gewoon met bestaand licht en een witte achtergrond. De lichtval op de ogen was in dit geval erg mooi. Toch zou ik net als jij nog wel eens een dagje willen meelopen in zo’n studio. Weer eens een andere benadering leren kennen. Is de onderste foto ook met natuurlijk licht gemaakt? Die vind ik het mooiste van de 2. En over digitaal bewerken van foto’s ben ik het eens met Frank. Je kunt een foto altijd een handje helpen om het helemaal af te maken. Extreem bewerken kan trouwens ook heel leuk zijn. Het is dan ook zichtbaar dat je er een bewerking op losgelaten hebt en dat ksn soms tot zeer kunstzinnige resultaten leiden… nou weer een heel verhaal… tot later maar weer…

 5. Leuk om eens in de studio bezig te zijn zo. De “Auto” en de “P” instelling van mijn camera gebruik ik sowieso nooit. Flitsen doe ik normaliter ook in de “M” stand. Overigens je kunt een digitale foto “bewerken” en/of “ontwikkelen” zeg maar afmaken, hetgeen twee héél verschillende dingen zijn.
   

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.