Workshop portretfotografie (2)
Workshop portretfotografie (2)

Workshop portretfotografie (2)

bVision Photography

De stelling die afgelopen zaterdag door Gary Busch op tafel lag was dat een man er tegenop ziet om andere mannen te fotograferen. Als er naar een model wordt gezocht is dat meestal een vrouwelijk model, het schijnt dat we daar meer mee kunnen. Een voorstelling kunnen maken van de mooie ronde vormen en zo. Pure onzin natuurlijk, maar er zit ook wel een kern van waarheid in. Maar ook dat mannen vrouwen fotograferen zoals ze willen dat deze vrouwen eruit zouden moeten zien, een beetje verleidelijk, open, lachend. Dat heeft verder niets met techniek te maken, maar gewoon hoe we tegen de zaken aankijken. Op de set was daarvan later niets te merken. Stefan lijkt een hele stoere jongen met zijn tattoo’s en bodybuilders figuur, is echter zeer aardig en open naar ons toe. Na wat steekspelletjes sprong er ineens een lach op zijn gezicht en was het hele stoere naar de maan, heerlijk is dat. De beide foto’s zijn in dit geval buiten gemaakt, en daar was het gatverpielekes koud… We zijn dan ook snel weer naar binnen vertrokken naar de lekker warme studio van Tobias. Bij de foto met model Denise is gebruik gemaakt van een zonnescherm om maximaal gebruik te kunnen maken van het ‘available light’. Ik geef eerlijk toe dat ik andere en wellicht betere foto’s heb gemaakt, maar niet alles is voor publicatie geschikt. Er geld ook nog zoiets als portretrecht en privé zaken.

bVision Photography

17 reacties

  1. Mijn voormalige werk als P&O’er bevond zich ook op de faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving in Utrecht van de HKU en daar was het model staan schering en inslag, dus of het nu een man is of een vrouw, dat maakt niets uit m.b.t. het doel van de student, het vastleggen. ’t Is al weer zo lang geleden. Jij hebt die man trouwens mooi op de plaat gezet.
    Saludos
    Albert

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.