Roestieke bouwgevalletjes – Oirsbeek – st. Lambertuskerk
Roestieke bouwgevalletjes – Oirsbeek – st. Lambertuskerk

Roestieke bouwgevalletjes – Oirsbeek – st. Lambertuskerk

bVision Photography

Midden in het dorp Oirsbeek, voor velen van u een onbekend Limburgs dorpje, staat de st. Lambertuskerk. De kerk bestaat uit een massieve toren, opgetrokken in baksteen, afgewisseld met speklagen mergel, afkomstig uit de mergelgrotten van Geulhem (Valkenburg). Daaraan vast ligt de in 1953 aangebouwde kerk, naar een ontwerp van Peutz, een bekend Heerlens architect. De kerk ligt, als je goed rondkijkt, midden in een kerkhof. Overal rondom de kerk liggen graven, uitzonderlijk goed onderhouden allemaal. Het geheel is omsloten door een ringmuur. Het gebouw is een zaalkerk en bestaat uit toren, een schip en een koor. Onder het koor bevindt zich een crypte. Overigens wil ik wel even terug komen op de titel van deze serie. Roestieke bouwgevalletjes slaat niet op de staat van een gebouw. je mag het voor mij vertalen als rustieke gebouwen. omdat het het vervolg was van een roestige zondag, is de titel enigszins vervormd.

bVision Photography

16 Comments

  1. Kerken fotograferen is een dankbaar onderwerp. Heb het zelf in tijden niet meer gedaan. Misschien wel weer leuk om dat op te pakken. Hier in de buurt staan er genoeg. Deze toren is wel heel bijzonder, nog nooit zoiets gezien… nog een fijne zondag..Agnès

  2. Daar kwamen we afgelopen keer niet aan toe deze te bezoeken. Mooie foto’s, ga maar lekker door met deze reeks. Zowel Albert als ik genieten. Deze foto’s deden mij een beetje denken aan Mesch qua entourage. Toen we daar in het voorjaar waren, in Mesch de plaatselijke kerk bekeken van de Parochie Heilige Pancratius. Kijk maar even hier: http://albertymara.blogspot.com/2011/11/van-mesch-naar-teuven-in-belgie.html
    Ik wens je een fijne en rustige zondag. Gaan wij niet doen. Lekker swingen in Utrecht.
    Groetjes Mara

  3. wat is dit mooi zeg een heerlijk reeks echt heel goed gedaan wat is dit super geworden dat is af voor me echt heel goed gedaan zeg echt heerlijk zo vindt het genieten en heerlijk zo
    groetjes antony

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.