Het ongeluk
Het ongeluk

Het ongeluk

bVision Photography

Een ongeluk zit in een klein hoekje zeggen ze wel eens. Maar bij ons kun je er op wachten vooral op de kruising Grubbelaan, Kouvenderstraat. Onderaan de berg zijn al zoveel ongelukken gebeurd dat je je afvraagt wat je eraan zou moeten doen om dat aantal terug te dringen. Veelal gaat het om fietsers of, zoals gistermorgen het geval was om een bromfietser die met hoge snelheid van de berg afkomt en geschept wordt door een onoplettende automobilist die de weg op draait. Of een inschattingsfout die gemaakt wordt bij het schatten van de afstand en de snelheid van de (brom)fietser. Een beetje fietser haalt hier bergaf al snel een kilometertje of 50 tot 60 per uur, en die komt onderaan de berg echt niet stil. Af en toe lijkt het hier net een racebaan. De bromfietser van gisteren kwam er niet zo goed vanaf en dat was meteen te merken aan de afhandeling van het ongeluk, buiten het feit dat het een uur duurde voordat hij gestabiliseerd en wel in de ziekenwagen lag, werden auto en bromfiets in beslag genomen en het ongeluk werd later nauwkeurig gereconstrueerd. De complete weg werd hiervoor gedurende enige tijd afgezet. Maar goed, als er aan de verkeerssituatie niets wijzigt, wachten we gewoon op het volgende ongeluk. De foto’s zijn gemaakt vanaf mijn balkon.

bVision Photography

25 Comments

 1. Jee, wat erg zeg :-(!
  Waar kwam de auto vandaan, uit de zijstraat waar in foto 2 de hoge politiewagen staat?
  Misschien zouden spiegels kunnen helpen, of haaietanden, een stopbord of iets dergelijks. Maarja, ik denk hier van bepaalde verkeerssituaties ook: heel gevaarlijk, zeker wanneer je vanuit een zijstraat een weg op wil. Net alsof daar te weinig goede oplossingen voor zijn? Ik hoop dat dit ongeluk in elk geval ertoe leidt dat de gemeente weer ns nadenkt over die verkeerssituatie en hem wijzigt.

 2. Het ziet er ook niet uit als een overzichtelijk punt. Vervelend zulke ongelukken en zeker omdat de situatie niet makkelijk veiliger te maken is denk ik. Ik zou zelf niet van zo’n berg af durven met de fiets denk ik. Brrr.

 3. oma

  Ha Sjoerd,

  Dat is heftig geweest, hier heb je berg,de zelfde situaties.
  Eigenlijk moet je gewoon bij remmen. oma

  ot, hier is het meeste ook digitaal, maar soms toch een plaatje draaien. šŸ˜‰

 4. Ja vertel een fietser of bromfietser maar eens dat hij zich niet lekker van zo’n berg af mag storten als je ook nog op een voorrangsweg rijdt. Eigenlijk zie ik hier maar een oplossing: een stoplicht.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.