Sik en Daisy

Voor het lichte rangeerwerk op de vele emplacementen die Nederland ooit had werd gebruik gemaakt van de Locomotor. Deze locomotief met als bijnaam de Sik heeft vele tientallen jaren dienst gedaan als rangeerlocomotief en manusje van alles. Ik wist dat ik ergens een foto moest hebben van dit model (in eigen bezit) en bij het bladeren door mijn fotoarchief kwam ik deze weer tegen in de map met te verwijderen items. De foto hier is niet echt hoog van kwaliteit, meer een experiment met een van mijn eerste digitale camera’s. Het was volgens mij echt niet de bedoeling om die maffe kat (daisy) er op de achtergrond ook bij te zetten. Maar het effect achteraf vind ik wel prettig gestoord. De foto zat overigens in de te verwijderen items omdat het niet geworden was wat ik er destijds mee voor ogen had. Zo komt af en toe toch nog iets in de herhaling…
Vandaag zit mijn programma helemaal vol en ik verwacht niet bij iedereen langs te komen. Het grootste deel van de dag en de avond zitten helemaal vol. De reden hoort u nog wel, denk ik.

bVision Photography

21 Comments

 1. Ik zie dat mijn e-mailadres niet correct is. Heb ik nu veranderd.

 2. Door de poes zijn de afmetingen wel goed in te schatten.

 3. Een log die mijn treinenhart sneller doet kloppen. Voordat ik naar Spanje vertrok heb ik twee Sikken bij Modelbouw Centrum Hilversum (MCH) weg laten leggen en ook al betaald. Een geel/grijze en een groene. Digitaal voorbereid, inclusief contrastekker voor digitaal en decoder. Ga ze na de vakantie ophalen. Dit zijn de links naar MCH:
  http://mchminiatuurnieuws.punt.nl/?id=501135&r=1&tbl_archief=0&
  http://mchminiatuurnieuws.punt.nl/?r=1&id=500960
  Dit zal je vast leuk vinden.
  Spoorse groeten (geen NS maar nu RENFE)
  Albert

  P.S. Mara en ik genieten van het prachtige voorjaarsweer hier en gaan woensdagavond een nieuwe log plaatsen.

 4. Ha Sjoerd,

  Ben blijkbaar te jong om de Sik te hebben meegemaakt, wel een grappig werktreintje. oma

 5. Dan ben ik toch reuze blij dat ik je bij mij heb mogen verwelkomen. Maar het is eigenlijk ook naast de deur….

 6. Ik zeg, stap maar ik je rangeertrein en hij brengt je vast waar je allemaal moet zijn.

  Love As Always
  Di Mario

 7. mooi treintje.
  gelukkig heb je de foto niet weggedaan.

 8. Deze foto is in mijn ogen toch net wat te leuk om stilletjes te laten verdwijnen, met dank aan Daisy. 🙂
  Hopelijk ben je goed door je drukke programma heen gerold.

 9. Succes met al je drukte hoop dat het wel leuk is.
  Ik ga zo snel de deur uit voor de verkiezing raadslid van het jaar waarvan ik de jury ben.

 10. Bijna echt die rails, mooi hoor.

 11. ik vindt de foto eigenlijk wel leuk ,
  hij heeft iets………

 12. Ik vind het juist een hele mooie foto, met wazige kat!
  Je hebt hem weg willen gooien, maar dat nog niet gedaan, dat zegt wel iets.

 13. kan best hoor, zo’n foto!

 14. Druk of niet, we hebben er in elk geval een lekker zonnetje bij 🙂

 15. de poes zit duidelijk te wachten op de trein van acht uur, en die is vast NS-te-laat… haha

 16. een drukke dag voor jou, ik ga dadelijk werken, namiddag naar het ziekenhuis

 17. Ook Ollie’s zit barstensvol , maar kom toch even piepen ! Mijn neef heeft gans zijn leven met zo’n rangeer treintjes gereden , nabij Brussel !

 18. Een vol programma is best lekker zo nu en dan.

 19. Toch maar goed dat je niet zo opgeruimd bent met het verwijderen van de map ‘te verwijderen’ foto’s 😉

 20. Succes met je volle dagprogramma.
  Dat heb ik ook, maar dan anders.
  Maar nu eerst aankleden en dan autoruiten krabben.
  Fijne dag vandaag.

 21. de foto heeft wel iets, iets surrealistisch of zo…apart!

Geef een reactie