Niet op zwart

Nee, geen SOPA vandaag, als ik daaraan begin staat dadelijk het hele internet op zwart, en dan heeft iedereen gelijk. Ik heb vorige week al gezegd dat ik absoluut tegen censuur ben in welke vorm dan ook. Niet op zwart dus, hier was gisterochtend alles oranje/rood. Al een tijdje flikkerde mijn monitor, gaf alle kleuren van de regenboog, maar niet op de door mij gewenste plaatsen en tijden. Maar goed, toen werd het in ene keer rood. Van wit naar zwart kan ik nog wel hebben, maar van wit naar rood vind ik te ver gaan. Helaas, dan maar een ‘nuuje’. Dus de boodschappen gisteren maar eens in Roermond gedaan, want daar ligt Appie naast de Mediamarkt, en door het intoetsen van vier cijfertjes bij de kassa ben ik een nieuwe monitor rijker. Ik kan niet zeggen dat die nou zo duur was, nog geen 150 euri, maar wel LED technologie, full HD, super licht, en zeer energiezuinig. Ik ben van origine Fries, en dat ‘zunig’ krijg je er volgens mij ook niet meer uit. Maar goed, deze 22 inch Samsung Syncmaster staat nu voor me op tafel en ziet er goed uit, al zeg ik het zelf. Oh ja, en aangesloten via HDMI…

bVision Photography

24 Comments

 1. Gefeliciteerd Sjoerd met je nieuwe monitor, ik weet dat jij en Albert niet buiten een groot scherm kunnen. M’n lief heeft zowel in Spanje als in Nederland een 24 inch monitor van LG en dat bevalt hem goed. Onze log in het kader van de ‘Thursday Challenge Toys’ sluit wel mooi aan bij jouw log over je kat en de Sik.
  Groetjes
  Mara

 2. Ziet er flitsend uit, gefeliciteerd met je nieuwe (noodzakelijke) speeltje 🙂

 3. Ha Sjoerd,

  Er is een groot aanbod in monitoren, valt niet mee de juiste keuze te maken.
  Wel een leuk plaatje heb je erbij geplaatst.
  De keuze is heel persoonlijk, als ik zoon zie vergelijken toen hij er een kocht, ook om te gamen moet je wel de tijd nemen. oma

 4. mooie monitor, veel plezier ermee.

 5. ja die moderne monitoren zijn echt juweeltjes
  strelingen voor het oog als je ze vergelijkt met die bakken van 5 jaar terug.

 6. met zo’n mooi scherm is het wel zonde van de slijtage aan dat scherm als je een weblog zoals die van mij bezoekt. Zo heb ik gewoon nog een glasbak in de woonkamer staan om naar operation repo en naar the voice of te kunnen kijken….

 7. Ik heb al tijden een led monitor. Tijd voor nog breder beeld denk ik dan. Hoewel, je dan wel last krijg van je nek.

 8. Ja, als je het over SOPA hebt en HDMI, weet ik natuurlijk meteen waarover het gaat, moet je gedacht hebben. Dus niet. Misschien kun je het toch wat verduidelijken.

 9. Het ziet er strak uit! 🙂
  Daar ga je vast veel plezier mee hebben!

 10. Ik vind de fase van de regenvoog kleuren altijd heel fraai. Het beeld gaat dan voor even een eigen leven leiden. Moet niet te lang duren vanzelf. Neu, 150 is niet duur.

 11. Nee, ik ben ook niet op zwart, maar dat hoef ik er niet bij te zeggen, men ziet dat zelf wel.
  Mja, als de boel stuk gaat is dat uitermate vervelend.

 12. Dus nou moeten we weer oppassen in welke kleur we een log maken. Bedankt voor de waarschuwing.

  Love As Always
  Di Mario

 13. Dat ziet er belovend uit ! Maar ik geloof dat alles maar alles zwart wordt !

 14. Mooi dingetje. Volgens mij heeft mijn vriend die ook, maar dan twee keer. (verwend nest dat het is)

 15. Haha, ik las ‘daar is Apple naast de Mediamarkt’ en dacht al ‘wat krège we noh’?
  Mooi dingetje.

 16. Wat zul je nu weer kunnen genieten van al het moois dat aan je ogen voorbij trekt. 🙂

 17. Da’s een fraai dingetje voor weinig geld! Ben zelf al jaren tevreden met mijn TV annex monitor. Al begint-ie ook wat te flikkeren…

 18. grappig wel dat ik merkte dat ik toch wat onthand was, en ik gebruik dus Wiki ENG meer dan ik dacht

 19. Veel voor weinig dus, dat moeten we hebben 😉 Ziet er goed uit.

 20. Ik heb 2 LED 22’staan van HP. Verbruiken samen nog minder dan een LCD

 21.  
  HDMI kan misschien wel dat weet ik zo niet, maar wellicht dat je toch DVI bedoeld als aansluiting voor de monitor aan de PC. HDMI is voor de multimedia apparatuur met elkaar te verbinden. Anders dan DVI geeft HDMI ook geluid door. HDMI dat zijn die kleine platte stekkers. DVI stekkers zijn veel groter, meer zoals de verouderde VGA stekkers.
   

 22. Veel plezier met je nieuwe aankoop.
  Dat zal wel fijner kijken dan alleen maar rood.

Geef een reactie