Afsluiting
Afsluiting

Afsluiting

bVision Photography

Bij onze vriend Rob oet Schimmert las ik dat daar een ware inbraakgolf door de straten van dit gehucht raast. En wat kun je daar beter aan doen dan eens even goed te kijken of je alles wel hebt afgesloten als je weggaat. Verder moet je natuurlijk de toegang naar je erf goed afschermen met het liefst een stalen hek waar een paar duzend Volt op staat. Alhoewel de bovenstaande oplossing beter past bij mijn werkgever. Maar omdat je dan problemen kunt krijgen met andere partijen kun je de onderstaande oplossing ook toepassen. Je huis staat er gekleurd op en wie weet gaan ze dan eerst bij de buren kijken…
En och, als ik eens zonder werk kom te zitten kan ik nog altijd een adviesbureau beginnen voor ludieke oplossingen in en rond het huis. Stapels oplossingen liggen nog wel ergens verstopt op de vele harde schijven die hier rondslingeren. Wellicht kan ik beter eerst hier wat oplossingen uitvoeren.

bVision Photography

(isolators)
(Pencil)

21 Comments

 1. Hier is ook eens ingebroken, heel raar idee dat een vreemde in je huis is geweest. Er was ook heel weinig meegenomen. Zou het dan toch helpen waakkatten in huis te hebben? Nouja, we hebben daarna ook eens met ‘inbrekersogen’ naar ons huis gekeken en toen wat aanpassingen gedaan. Zo zit erop de voordeur nu een anti-inbraakstrip.

 2. Wat je ook doet, als ze binnen willen, komen ze er wel in. Je kunt het ze alleen zo moeilijk mogelijk maken. Als je ooit een inbraak hebt gehad dan ga je toch met “andere ogen” naar je huis kijken. Een inbreker vernielt ook om binnen te komen. Daarom alleen goed op slot draaien is niet voldoende; bij mij was destijds ruimte zat om de koevoet tussen de deur en het kozijn te zetten. Niet door ons opgemerkt, maar de inbreker zag het wel. Foutje van de aannemer bij de bouw, maar toch zat ik met de gebakken peren. Tegenwoordig is het bij mijn huis lastiger en hoop ik dat ze daardoor ergens anders gaan. Zielig voor die mensen dan, maar ik heb mijn beurt al gehad.

 3. Grappig die potloodschutting. Toch is dit een onderwerp waar je beslist geen grappen over moet maken. We waren op 9 december j.l. een dag naar Hoorn geweest met vrienden. Ze hebben ons thuis afgezet en na een half uur ging de telefoon dat er bij hun ingebroken was door een raam te forceren. Poltie bellen, onderzoek, maar de grootste frustratie is, dat er vreemde mensen in je huis zijn geweest en dat er spullen zijn meegenomen en inhoud van kasten op de grond ligt.
  Ik wilde dit even kwijt.
  Groeten
  Mara

 4. Al die lampjes, ja dat lijkt me wel wat!
  Soms ben ik blij dat ik in een gehucht in Oostenrijk woon.. criminaliteit onder elkaar kennen we niet. Het zijn toch altijd de vakantiegangers die het verpesten…

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.