De eerste lentekleuren

Langzaam maar zeker zie je hier steeds meer kleur in de omgeving. Zelfs gisteren met het druilerige herfstweer, zie je steeds meer kleur in de omgeving komen. Niet de kleuren van de natuur, maar de kleuren van het carnaval. Zo links en rechts zijn wagenbouwers driftig bezig, zie je wimpels buiten komen. Staan de borden klaar en worden huizen van prinsen versierd. De onderstaande foto nam ik in Geulhem, vlak in de buurt van Chateau Sint Gerlach. Of dit de restanten van het vorige jaar zijn of dat dit ‘nieuwbouw’ is, weet ik niet. Er was verder niemand te bekennen. Ik was in de buurt van het chateau gisteren om eens even lekker uit te waaien en wat voorbereidingen te treffen voor de bijeenkomst van de fotoclub van vanavond. Niet dat we dat daar houden, zo rijk zijn we niet, maar het is een mooie plek om wat voorbeeldfoto’s te maken. Verder heb ik in het weekend wat lampen in de woonkamer verhangen, want als je de meubels verplaatst hoort dat er meestal ook bij. Tussendoor uiteraard wat huiswerk gedaan voor de cursus, de boodschappen in huis gehaald, een paar heerlijke pizza’s gemaakt en toen was het weekend alweer om. Volgens mij zitten er te weinig uren in een dag. Ik kom er tenminste steeds te kort.

bVision Photography

20 Comments

 1. Ik dacht al dat die lentekleuren van iets anders dan het weer afkomstig moesten zijn 😉 Het lijkt wel alsof de herfst hier eeuwig duurt en de winter niet komen wil.

 2. Dus jij bent niet de enige die in het weekend soms tijd te kort komt. Ik kan daarvan meespreken als ik 2 dagen vrij ben en dan weer mag beginnen. Daarom vind ik mijn leven hier zo relaxed. Niks moet, maar alles mag, zeker wanneer het droog is. Carnaval vindt onze kleinzoon in Oisterwijk leuk, want hij is er mee opgegroeid zoals jij Sjoerd. Of vier jij het niet? Ik ga je groeten ook namens Albert.
  Salu2
  Mara

 3. Ha Sjoerd,

  Je kunt zeggen dat de kop eraf is. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 4. Off topic, zoals je misschien gezien hebt oipent mijn site weer zo langzaam.
  Geeft weer een balkje aan met verbinden wide script host of zoiets.
  Heb al een hoop (zware ) logs verwijderd maar blijft langzaam openen.
  Kan ik daar als leek iets op verzinnen ?

 5. Carnaval leeft hier niet zo.

 6. Gelukkig ben ik dus niet de enige met te weinig uren in zijn weekend.
  Wanneer is het eigenlijk carnaval?

 7. carnaval doen we hier niet, maar als ik de weermannen mag geloven kunnen we hier volgende week wel schaatsen….

 8. Carnaval… vroeger kon ik er best wel van genieten… maar nu zegt het me niet meer zoveel…. wel leuk deze kleuren in de toch nog steeds sombere natuur…. ik zit toch eigenlijk meer op echte voorjaarskleuren te wachten… maar het wordt dit weekend winters….

 9. Nee, carnaval kennen we hier gelukkig niet, hopelijk blijft dat zo.

 10. Gelukkig zijn het hier in het noorden hoofdzakelijk voorjaarskleuren die her en der verschijnen, carnaval en carnavalskleuren zijn niet aan mij besteed.

 11. De planning is om carnaval dit jaar (weer) in Breda te gaan vieren…gezellig!

 12. hier zie ik nog maar weinig carnavalsactiviteit, en dat vind ik prima. Hoeft voor mij niet zo

 13. Hier kleuren sommige bomen al, dat heb ik dan toch liever dan die vreemde poppen hoor.

 14. carnaval … het komt weer dichterbij en zeker daar bij jou kennen ze er iets van

 15. In het weekend altijd uren te kort ! En karnaval … liever niet !

 16. Bij ons zijn de regels veranderd waardoor bouwen in boerenschuren niet meer mogen omdat dat niet het bestemmingsplan is van die gebouwen. Erg flauw. En daardoor zien we er minder van dan voorheen.

 17. Ja, het is weer bijna zover, de carnaval gaat aan mijn deur voorbij, maar veel plezier voor allen die wel gaan vieren.

 18. Nou, dit ziet er zo aftands uit dat het wel van vorig jaar moet zijn. Is de foto bij de Brakke Berg genomen, achter Chateau Sint Gerlach?

 19. Owh je…. het is weer zover.. Ben gelukkig net in Limburg geweest, aankomende tijd maar even zorgen dat ik er niet heen hoef 😉

  Love As always
  Di Mario

Geef een reactie