Hebbe, hebbe, hebbe

De maat is vol, iedere keer weer post, aanbiedingen en kado’s als je een extra lot koopt in de bankgiroloterij, de postcode loterij en ga zo maar door. Nu niet meer, afgelopen met alles. We passen en doen niet meer mee. Je koopt een extra lot met de een of andere aanbieding, krijgt 10 euro terug en betaalt verder de rest van de tijd ieder maand tig euro’s extra. En dan krijg je weer een aanbieding en weer, en weer… We hebben alles aan de kant gedaan. Dankzij de nieuwe wetgevingen moet dat eenvoudig kunnen, maar helaas, lukt het bij de ene vrij eenvoudig, bij de andere zoek je je te barsten. Maar het is gelukt, we doen nergens meer aan mee. We besparen voldoende om ieder jaar van een volledig diner met de hele familie te genieten ter ere van onze trouwdag. Ik bedoel maar… En de goede doelen dan, hoor ik u denken. Die steunen we nog steeds, maar dan direct, dat is veel efficiënter.

Gisteren ging oma op bezoek bij haar jongste zoon, komt een van de kleinkinderen aanlopen en vraagt aan oma: “zeg oma, ben jij van karton”. “Nee” zegt oma “hoe dat zo”. “Oh” zegt die kleine “papa zei net daar komt die ouwe doos weer”

20 Comments

 1. Klopt, het opzeggen gaat makkelijker worden, is al geregeld voor nieuwe af te sluiten abonnementen, maar de lopende abonnementen zullen pas vanaf december 2012 allemaal volgens de nieuwe methodes moeten verlopen (althans zo heb ik het begrepen)…

  Enne ik speel slechts met 1 lot mee bij de staatsloterij en de postcodeloterij, en ik laat me niet verleiden tot meer loten…

 2. Sinds Albert met pré-pensioen is, nu al weer zeven jaar geleden, zijn wij gestopt met het meedoen aan loterijen. Het kost meer dan dat het wat opbrengt. En als de buurman van 5 huizen verder in de straat de postkodeloterij wint, dan hebben wij gewoon pech gehad.
  Groeten
  Mara

 3. De reclame voor de goede doelen wordt inderdaad steeds agressiever en met meer kleine lettertjes opgezet.

  Off topic.
  Zoals jullie waarschijnlijk gemerkt hebben opent mijn site erg traag de laatste dagen.
  Maar er is hulp onderweg in de vorm van http://www.bvision.nl die op afstand mij morgen gaat proberen te helpen.
  Geweldig toch hoe loggers elkaar kunnen en willen helpen.
  De komende dagen t/m zondag komen er wel elke dag logs, maar zal ik weinig of op de gekste tijden reageren vanwege de Leidse Jazzweek die van start gegaan is.

 4. die beslissing heb ik ook genomen, eind deze maand gaan de brieven aangetekend de deur uit, weg der mee…………

  leuk mopje eigenlijk wel.

 5. Ha Sjoerd,

  Verstandige beslissing, volgens de kansberekening is je kans nul komma nul.
  Je kunt beter genieten van wat je wel hebt. oma, ook niet van karton

 6. ik wou dat ik kon stoppen met spelen, maar ik ben bang enkele miljoenen mis te lopen dus doe ik verder.

 7. Je hebt me weer even bij de les gebracht. Bij mij gaat ook de bijl in de vanzelfsprekendheid waarmee maandelijks bedragen worden overgemaakt naar die loterijen die verder niet te controleren zijn op wat zij met al die ingelegde gelden doen. Wel weet ik dat een aantal bedenkers van die loterijen er bepaald niet slechter van zijn geworden, want terecht zijn gekomen in de Quote Top 500. Nou, jij weer.

 8. Ik kan hier maar een woord op geven, maar dat mag niet, Dus dan maar meet een aanloop: BRAVO

 9. Ik doe al jaren helemaal nergens aan mee.
  Het kost toch meer dan het oplevert en ik wil niet anderen rijk maken.

  En met kinderen in de buurt altijd uitkijken wat men zegt he:P

 10. Mijn lief koopt elke maand een vijfde staatslot voor mij, lief he? en neemt er dan ook 1 voor zich zelf, dat is dan weer minder….
  En ik doe mee aan de postgiroloterij, maar ik laat me nooit maar dan ook nooit verleidden tot een tweede lot. Daarnaast geef ik nioet veel aan goede doelen. De strijkstok he. Wanneer ik iets bij de postcodeloterij zou winnen is er 10 % voor het Lilianefonds, ongeacht de hoogte van het bedrag wat ik win.

 11. Wij hebben enkele goede doelen die we naar eigen believen steunen, en een Staatslot koop ik zo af en toe eens als ik me ‘gelukkig in het spel’ voel. Dat levert weinig op, maar het kost ook niet zo gek veel.

 12. hier doen we ook nooit mee, en kopen niet meer aan de deur ook wegens nare ervaringen!

 13. Wij doen al jaren niet meer mee, zo bespaar je elke maand.

 14. Ik zit er juist aan te denken om met één lot mee te doen met de postcode loterij. Zou het zo zuur vinden als de hele flat wint en wij niet. xD Maar constant dat gezeik met extra loten kopen vind ik 10x niks.

 15. Ferm gesproken. Wij ‘hebbe’ niks en dat bevalt prima.

 16. Ik ben na het overlijden van mijn schoonvader meer dan een jaar bezig geweest om zijn Lotto deelname op te zeggen, en maar blijven innen die lui…

 17. Daarom doe ik ook niet mee. Het zijn gewoon legale boeven. Slim besluit!

 18. Gelukkig voor hun zijn er nog zat mensen die erin trappen.

  Love As always
  Di mario

 19. Zo is het, ik doe er ook niet aan mee.

 20. En toch lopen vele mensen erin en dat kost per maand HOOOOOPEN geld !

Geef een reactie