Tanken
Tanken

Tanken

Vandaag gaat het niet om een type auto, geen oldtimers, niks virtuele garage, mijn inspiratie was aan het einde van deze week een beetje down under. Er zijn een aantal zaken geweest die ik even in het vat moet leggen en laten verteren. Maar btw, auto’s lopen meestal op de een of andere fossiele brandstof. Diesel of benzine of gas kan ook nog. En hoe bestaat het dat krijg je in een tankstation. Op de onderstaande foto staat het tankstation bij het MVV stadion de Geuselt. Toen ik daar met mijn camera uit het autoraampje een paar foto’s maakte voelde ik me een beetje een crimineel die de gang van zaken in het tankstation op de gevoelige plaat vast legt en een overval beraamt. Aan de andere kant geeft de verlichting van zo’n tankstation mooie fotografische effecten. Zonder echt op de instellingen van de camera te letten is deze foto gemaakt. Ofwel een snapshot met een spiegelreflex…

bVision Photography

17 Comments

 1. Toch wel heel erg mooi, zo’n nachtelijke benzinestation. Zeker als die van mijn ex-werkgever is. Ik heb er 24 jaar gewerkt (op kantoor), dus dat zit nog steeds een beetje in mijn bloed. Die benzinepomp ken ik wel. Kom je daar niet langs als je naar Valkenburg gaat? Of naar België?

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  Ja, als je foto’s maakt uit de auto denk men al snel aan ongewenst gedrag.
  Terwijl men zo veel verlicht om het veiligheidsgevoel te vergroten, of om te zien dat je genoeg geld bij je hebt of pasjes natuurlijk. oma

 3. misschien dat andere mensen soms bedenkingen hebben als ik foto’s maak, storen doe ik mij er niet snel aan! Alleen als er kinderen van andere mensen op de foto komen wil ik wel eens de camera in de tas laten.

  NB mbt tot jouw foto zou ik het donkere vlak aan de onderkant er af halen, en aan de rechterzijde het reclamebord. Dan houdt je de rechthoek linksboven over en krijg je naar mijn mening een sterkere foto.

 4. Erg mooi deze foto… geweldig die kleuren tegen een donkere(avondachtergrond).. Met het paparazzi gebeuren heb ik meestal ook erg veel moeite. Durf nooit zomaar van mensen foto’s te maken. En van een tankstation heb ik het ook nooit gedurfd. Den k altijd dat je daar teroubles mee krijgt.Dezee foto heb je een beetje van een afstandje gemaakt, dus waarschijnlijk viel het niet eens op….Ik krijg weer nieuwe inspiratie…. een fijn(winters) weekend….Agnès

 5. Goedemorgen Sjoerd, ondanks de snapshot vind ik de foto aardig gelukt om een beetje geheimzinnig beeld neer te zetten. Wanneer ik ‘streetshot pictures’ maak, voel ik me soms een paparazzi.
  O.T. Je wens gaat in vervulling het wordt echt winter in Nederland. Hier heb je toch naar verlangd? Ook namens Mara wens ik je een fijn uitrust weekend.
  Tot blogs.
  Saludos
  Albert

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.