De virtuele PC – door Frank (van IkFotograag.nl)
De virtuele PC – door Frank (van IkFotograag.nl)

De virtuele PC – door Frank (van IkFotograag.nl)

Een virtuele PC is een programma wat je op je PC kunt installeren en wat doet alsof het een echte PC is. Hardware dus waar je niet tegen aan kunt schoppen. Zo maakte ik altijd onderscheid tussen soft en hardware, als je er niet tegen kunt schoppen is het software. Deze grens vervaagt, de virtuele PC heeft zijn intrede gedaan.  Het programma wat je hiervoor op je PC installeert, kun je gebruiken om echt weer een andere PC op te installeren. Je kunt er Windows in installeren, maar ook Linux, MacOS of als je wil zelfs nog MSDOS. De software voor de Virtuele PC heb je ook nog in alle smaken. Zo kun je het krijgen voor, Windows, Linux, of MacOS. Windows op een Linux PC dus, of Linux op een MAC enz. Bij ons op het werk gebruik ik virtuele Pc’s om bijvoorbeeld nieuwe software op te testen. En binnenkort gaan we de mensen zelfs een virtuele PC geven als werkplek.  Lekker gemakkelijk in onderhoud. En natuurlijk gebruiken we tegenwoordig ook al Virtuele servers. Op onze cursus gebruiken wij virtuele Pc’s voor onze oefeningen en natuurlijk om niet meteen onze echte PC te verprutsen. Bij ons op het werk gebruiken we software van VMware voor de virtuele omgevingen. VMware is niet goedkoop, maar komt dan ook met veel toeters en bellen. Thuis en op de cursus gebruiken we de wat eenvoudigere, maar goed werkende Virtual Box van Oracle. Virtual Box is gratis en kun je hier downloaden mocht je het eens willen proberen. Het houdt in ieder geval je echte PC schoon, want je kunt eerst alles op de virtuele uitproberen.  Je kunt het downloaden voor Windows, Linux en of MAC. Dus als de MAC liefhebbers toch eens de onbedwingbare behoefte mochten voelen om ook eens met Windows te werken dan is dit je kans. Hieronder een afbeelding van mijn Windows 7 desktop met daarop een venster met nog een keer Windows 7. Van de week had ik er ook een MAC op geïnstalleerd, maar dat was niet helemaal gegaan zoals ik het bedoelde (na het installeren van de updates van Apple deed hij het niet meer) dus die doe ik binnenkort nog eens opnieuw.

11 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.