Verzoekplaatje: Sneeuw

bVision Photography

Normaliter ga ik er vanuit dat mijn blog de blog is zo als ik hem zelf wil hebben. Maar je moet ook rekening houden met lezers die de blog op een andere manier benaderen dan van thuis uit met een supersnelle internet aansluiting. Nu zit er wel enige logica achter dit blog die kijkt of je via je telefoon je site benaderd, maar dat werkt niet in alle gevallen en dan is de site erg traag door de rotating headers. Deze zijn er dan ook uit gehaald en u krijgt gewoon iedere maand een andere header met een foto uit de collectie van de afgelopen maand. Thema vandaag is sneeuw in Limburg. En wat moet je daar nog bij vertellen. Ik heb er lang genoeg op moeten wachten. Gisteren was ik zelfs wat overmoedig met mijn rijkunsten op winterbanden. Als je zijdelings wegschuift met winterbanden helpt ook geen ABS meer. Ik stond gelukkig net op tijd stop, een illusie armer, maar door het volgen van een aantal slipcursussen gelukkig geen schade. Paniek red niets… Na de carnaval staat weer een slipcursus gepland, oefening baart kunst. En met sneeuw kan het onderstaande gedichtje van Toon niet ontbreken.

Ik hou van jou ik hou van jou
Een dag, een jaar, een eeuw
Ik weet dat liefde lente is
Maar ook een beetje sneeuw
(Toon Hermans)

bVision Photography

23 Comments

 1. Waar ik zit is geen sneeuw, het zou een wonder zijn als het hier wel was.

 2. Dat gedichtje ga ik van je pikken. Helemaal toepasselijk met dit winterweer. Wel lekker, hé? Zo’n saaie winter met temperaturen van 10 graden is ook niks. Een beetje sneeuw- en schaatsplezier hoort er wel bij. Het is alleen een beetje gevaarlijk als je er doorheen moet. Fijn weekend, Sjoerd!

 3. Mooie plaatjes, hier ook een witte (gladde! ) wereld… De Waddenzee vriest langzaam dicht, de snelboot is al uit de vaart gehaald. Straks zijn we alleen nog per heli bereikbaar hahaha. Maargoed, door de vlokken heen schijnt de zon 🙂

 4. Met onze usb-stick in Spanje hadden wij de laatste tijd ook moeite om jouw log te laden. De diashow in jouw kopfoto nam veel tijd in beslag. Nu helemaal niet meer. Oeps wat een sneeuw bij jou. Dat had ik niet verwacht. Je glijpartij met je auto op winterbanden is gelukkig goed afgelopen.
  Adios Sjoerd
  Saludos de
  Mara

 5. Ha Sjoerd,

  De kou houden ons lekker binnen, alleen verplichtingen en de honden uitlaten.
  Hier gaat de hondenbelasting ook flink omhoog. oma

 6. Een slipcursus, die wil ik ook nog eentje volgen maar ik ben er eigenlijk te bang voor. (door een ongeluk uit het verleden…)

 7. hier ligt geen sneeuw en is de sloot net dicht, maar koud is het wel! Morgen zou het ook hier gaan sneeuwen, ik ga vanvond de spiegelreflex aan de lader leggen!

 8. Het valt elke winter, en het is altijd bijzonder!
  Hier ligt vrijwel niks, maar we hopen op morgen!

 9. Ik vergeet nog helemaal te zeggen dat ik het een prachtige foto vind, van log en van header….Agnès

 10. Ja inderdaad, ook op mijn laptop vond ik het laden van je site soms lang duren…een rotating header is leuk, maar een “vaste” banner is minstens zo leuk… ik pas hem meestal aan aan het meest bezochte logje van de laatste tijd. Het is hier koud, maar ook heel erg zonnig en geen wind, dus het was vandaag eigenlijk lekker weer. Geen sneeuw. Nog niet. De foto van de ganzen is overigens wel in de kou genomen, maar wel met een lekker zonnetje erbij…van kou zullen zij niet veel last hebben, denk ik…

 11. Een goede les ook voor mij. Ik dacht namelijk onkwetsbaar te zijn met mijn winterbanden.

 12. Daar ben je goed weggekomen met dat slippertje. Voor hetzelfde schuif je b.v. net wat te hard tegen een stoeprand aan.
  Wij schijnen morgen sneeuw te krijgen. Hoe mooi en sfeervol een laagje sneeuw ook kan zijn, we zitter hier in het noorden nu niet echt te wachten op een pak sneeuw. Het gaat net de goede kant op met de ijsgroei … en dan is een pak sneeuw funest.

 13. hier lag maandagochtend een cm of 3 schrok me rot………………………..
  gelukkig liep het goed af met je glijpartij.
  😉

 14. Het lijken wel toefjes slagroom. Mooie foto. En gelukkig liep je slippartij goed af 🙂

 15. Dat lijkt me een verbetering maar toch is dit log een van de langzaamste laders in mijn feedslijstje, niet echt traag maar wel trager in vergelijking met andere sites. Door alle toeters en bellen? De kleurenkaart en het weer en zo, die moeten ook allemaal geladen worden bij het openen en je kunt je afvragen of het de moeite is. Als iemand wil weten wat voor weer het is, moet hij maar bij meteo kijken zou ik zeggen. De kleurenkaart is op zich heel handig, maar hoe vaak wordt hij gebruikt. Je bent misschien wel te servicegericht geworden …

 16. Iedere maand een nieuwe header, dat vind ik wel mooi. morgen krijgen wij misschien wel sneeuw. Ik zie het met gemengde gevoelens tegemoet. Bang om te rijden. Eén voordeel, deze week net nieuwe banden gekregen.

 17. Nog geen vlokje gezien hoor hier Sjoerd , maar het komt zeggen ze !

 18. Gelukkig ligt hier geen sneeuw. Je site was de laatste tijd sowieso traag geworden. EN ik heb een 30 mbit verbinding.

 19. ik krijg een beetje rillingen… 🙂

 20. Hier geen sneeuw meer, maar koud wel hoor…bbrrr.

 21. Zo jullie hebben echte sneeuw, ziet er toch gezellig uit he.

 22. Ha Sjoerd,

  De winter is niet alleen koud, maar kan ook veradelijk zijn.
  Zelf had ik geen last van de rotating header, maar dat geldt niet voor iedereen.
  Ik dacht ook eerst dat je per maand een neuwe header zou plaatsen. oma

  ot, zet je verzoek van de Traffic – Paper Sun, toch op volgende week, dan is op verzoek het onderwerp dieren, past dit nummer wel in.
  Nu staat er ook een verzoekje van je namelijk: Joe Cocker – With A Little Help From My Friends

Geef een reactie