TPA en communicatie
TPA en communicatie

TPA en communicatie

We hebben het maar TPA genoemd, een Third Party Access, ofwel een aansluiting tussen twee partijen die elk een eigen netwerk hebben. Die TPA is dan meestal aan beide zijde een router/firewall, of twee als nodig, en als die aansluiting over het internet gaat wordt hiertussen een secure VPN tunnel opgezet. Dit was de makkelijke kant van het verhaal, maar troost u, de rest van de inrichting laat ik achterwege, want de inrichting van deze TPA heeft mij de hele week verziekt, en de vorige ook al. Tot zover dus, want nu werkt het en kan ik weer een afgesloten project op mijn naam schrijven en deze TPA van mij afschrijven. En waarom, vraagt u zich af? Nou daarom, mensen communiceren niet meer met elkaar, ieder veegt zijn eigen straatje schoon. En hoe meer partijen erbij betrokken zijn, hoe moeizamer het gaat. Maar goed, lessons learned heeft weer een hoofdstuk erbij en gaat meteen weer de kast in. De volgende keer worden gewoon weer dezelfde fouten gemaakt omdat niemand dat boek uit de kast haalt en zijn eigen fouten wil maken… Als u er niets van begrepen heeft is ook niet erg, ik moest het gewoon even kwijt…

bVision Photography

18 reacties

 1. oma

  Ha Sjoert,

  Als men niet communiceerd als de protocollen komt er nooit een verbinding tot stand.
  En klopt hoor kijk maar met de sneeuw iedereen zijn eigen straatje, zelden iemand die de oudjes even helpt. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 2. Heb het schema even bestudeerd. Het lijkt me een uitdaging… het zal je menig uurtje gekost hebben.. en misschien nu nog steeds wel….maar als het eenmaal is gelukt dan heb je ook wat en zeker een goed gevoel…Een learning process kan heikel zijn, maar is de beste manier om je dingen eigen te maken… pluspuntje: er ligt nu sneeuw en dat is wat je al een tijdje wenste …en daar kun je nu het weekend dubbel van genieten…..

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.